Mahkemeden 'Yeşil' için yakalama kararı

- Güncelleme:
Mahkemeden 'Yeşil' için yakalama kararı

TÜRKİYE Haberleri

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili olarak Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında arama ve yakalama kararı çıkardı.

Ölümü kayıtlara intihar olarak geçen ancak daha sonra ortaya çıkan delillerle cinayet şüphesi güçlenen Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, yaptıkları şikayet ve dosyada ortaya çıkan deliller doğrultusunda soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığının mahkemeye yaptığı başvuru ile Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve Bozo kod adlı Yusuf Geyik hakkında yakalama kararı verildiğini söyledi.
Soruşturmanın her geçen gün ilerlediğini kaydeden Çillioğlu, kırmızı bültenin de çıkması ile Yeşil'in yakalanmasına çalışılacağını kaydetti. Yıllardır babasının ölümü ile ilgili şüphelerin peşinde adeta bir dedektif gibi mücadele veren ve yaptığı başvuru ile yeniden otopsi yapılmasını sağlayan Çillioğlu, "Daha önce de söyledim bunu. Babamı Yeşil'in öldürdüğüne inanıyorum. Bu konuda tanıklar da var. Babamın silah arkadaşları da bu bilgileri doğruluyor. Tabi, Yeşil bu cinayette tek başına değildi, soruşturmanın daha da genişleyeceğini inanıyorum" dedi. 1994'te lojmanında ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülerek dosyası kapatılan dönemin Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu'nun mezarı ailesinin başvurusu üzerine Haziran 2011'de açıldı. Mezardan alınan örnekler üzerinde inceleme yapan Adli Tıp Kurumu, saç köklerinde arseniğe rastlandığını, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğunu ve kaburgalarında kırık tespit edildiğini açıkladı. Ortaya çıkan deliller Çillioğlu'nun ölümü ile ilgili cinayet şüphesini artırdı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...