Kürt siyasetçilerin PKK kavgası!

- Güncelleme:
Kürt siyasetçilerin PKK kavgası!

TÜRKİYE Haberleri

Şerafettin Elçi, Kemal Burkay'ın "devlet projesi" olduğunu söyledi ve "Bir etkinliğin olmaz" dedi. Burkay ise Elçi'yi, "PKK'nın avukatlığını yapmakla" suçladı ve "Saldırganlar kervanına katılıp bu hale düşmeni beklemezdim" ifadelerini kullandı.

Kürt siyasetinin iki ünlü ismi Şerafettin Elçi ve Kemal Burkay, PKK yüzünden birbirlerine düşman oldu. Kürt meselesi sebebiyle bedel ödeyen ve geçmişe dayalı dostlukları bulunan iki isim, birbirlerine ağır ithamlarda bulundu. Şerafettin Elçi, Radikal gazetesine verdiği söyleşide, "En ufak etkinliği yok, devlet yanlış hesap yaptı" diyerek Kemal Burkay'ın bir devlet projesi olduğunu iddia etti. Elçi, şunları söyledi: "Gelip 'devletin politikasından çıkmayacağım' diye, tamamen anti-PKK'cılık yaparak PKK'yı etkileyemezsin ki!.. Burkay'ın politik olarak en ufak bir etkinliği olmaz. Devlet o hesapları çok yanlış yaptı. Kemal Bey'in halkla ilgisi yok ki! Onun devlet projesi olması, Kürtlerde tasvip görmez, aksine nefret uyandırır. Şahsen Kemal Bey'in tutumuna acıdım. Eskiden dar bir çevrede de olsa sevilen, sayılan biriydi... Eğer PKK, Burkay'ın iddia ettiği gibi Ergenekon tarafından kullanılıyorsa, neden kaç defa Bekaa'ya gittin? Öcalan'la protokol imzaladın?.." nbsp;


BURKAY BOMBALADI
Elçi'nin sözlerinin medyaya yansımasından bir gün sonra Kemal Burkay da "Şerafettin'in sonu" başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Burkay, eski arkadaşını şu sözlerle vurdu: "Şerafettin'in hayatı ve yaptıkları göz önünde. Önce AP'den, yani düzenin bu has partisinden milletvekili seçildi, ardından bakanlık için CHP'ye transfer oldu. Böylece posta ve bol paraya kavuştu. 12 Eylül'ün ardından bir defa daha mebusluk için Baykal'ın kapısını çaldı, ardından Erbakan'ın... Bunlar sonuç vermedi. Eğer AK Parti yol verseydi, şimdi AK Parti mebusuydu. Bu olmayınca PKK-BDP'nin gölgesine sığındı. PKK'nın avukatlığına soyundu. Senin zaaflarını, yanlışlarını bilirdim, ama pusulayı bu kadar şaşırıp, saldırganlar kervanına katılıp, kendini bu hale düşüreceğini beklemezdim. Herhalde çevren boşaldı ve Apocuların hesabını yapmaktasın. Senin öncen de iyi sayılmazdı, ama sonunu da çok kötü bağladın..."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...