Kepenk kapattırana terör suçu

Kepenk kapattırana terör suçu

TÜRKİYE Haberleri

Yargıtay, terör örgütünün çağrısıyla esnafa kepenk kapatma çağrısında bulunanları affetmedi. Kepenk kapattıranlar, terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanacak

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ekim 2009'da Kayapınar ilçesinde esnafa zorla kepenk kapattırdıkları gerekçesiyle yargılanan ve "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılan M.R.K, A.A. ve Ş.K. ile ilgili verilen kararını görüştü. Kararı onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, esnafa eylem çağrıları doğrultusunda, iş yerlerini açmamaları yönünde bildirimde bulunup sonuç alan sanıkların, eylemlerinin işleniş biçimi ve niteliğinden hareketle örgütün hiyerarşik yapısına dahil örgüt üyeleri olarak kabul edilip TCK'nın 314/2. Maddesi uyarınca "terör örgütü üyesi" olarak cezalandırılmaları gerektiği yönünde görüş belirtti.
Yargıtay kararında, "terör örgütlerince, amaç suçun işlenmesi doğrultusunda cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit biçiminde ortaya çıkan yöntemlere başvurulduğu, 'kepenk kapattırma' eyleminin de söz konusu yöntemler kullanılarak gerçekleştirildiği" ifade edildi. Kararda şöyle denildi: "Niteliği, etkileri ve sonuçları bu şekilde ortaya çıkan eylem, örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde kararlaştırılmadan, anılan terör yöntemleri mağdur esnaf üzerinde örgütün zorlayıcı etkisini temsil eden kişilerce kullanılmadan, icrası ve sonuçları örgütçe denetlenip takip edilmeden gerçekleştirilemez. Eylemin amacına uygun olarak gerçekleştirilmesi, talimatın örgütsel niteliğinin mağdurlara iletilmesine, talimatı iletenlerin örgütsel kimliklerinin belirgin olmasına ve talimata uymama halinde karşılaşılacak zora dayalı örgütsel yaptırımların bilinmesine bağlıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...