Kadıköy’de patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kadıköy’de patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

TÜRKİYE Haberleri

Kadıköy'de bir binada meydana gelen patlamada ilk belirmelere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Patlamaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ilk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil” dedi.

Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'taki bir binada patlama yaşandı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamanın ardından başlayan yangın 3 saatlik çalışmanın ardından söndürülürken, yangında 1’i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralı olarak kurtuldu. Yangında hayatını kaybeden 3 kişi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Öte yandan çökme riski bulunan binada arama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

‘PATLAMA DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL’

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını belirtti. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek.” dedi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Kadıköy'deki patlamanın kesin sebebinin İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin incelemelerinin tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

'BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ GELDİ'

Olayı gören mahalle sakini Kadir Çavuşoğlu, ”Başta büyük bir patlama sesi geldi, biz içerdeydik. Dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda burada büyük bir panik vardı. Balkonda iki üç kişi vardı atlayacaklardı. Biz indirdik. İki dakika geçmeden bir patlama daha oldu. Sonra itfaiye, ambulans, polis geldi. Doğalgaz patlaması diye duyduk. Bir yaralı gördüm sedyeyle çıkardılar.“ diye konuştu.

 

Kadıköy’de patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...