"İran'la savaş Türkiye'ye yarar"

- Güncelleme:
"İran'la savaş Türkiye'ye yarar"

TÜRKİYE Haberleri

WikiLeaks, "gölge CIA" diye bilinen istihbarat şirketi Stratfor'un 5 milyondan fazla elektronik postasını açıklamaya başladı. Sızan belgelerde Türkiye ile de ilgili önemli bilgiler var.

ABD merkezli güvenlik ve istihbarat şirketi Stratfor'un 5 milyondan fazla elektronik postasını bugünden itibaren yayımlamaya başlayan WikiLeaks grubunun kurucusu Julian Assange, İngiltere'nin başkenti Londra'daki merkezinde basın toplantısı düzenledi. "Bugün Wikileaks'in Stratfor'un e-postalarını açıklamaya başladığını" söyleyerek konuşmasına başlayan Assange, Stratfor'un kendini "küresel istihbarat organizasyonu" olarak tanımladığını ancak "Stratfor'un rüşvet ve kurumların içinde bulunan kişiler aracılığıyla bilgi topladığını" savundu. Dünya genelinde 25 basın kuruluşunun açıklanmaya başlanan e-postaları yayımlayacağını kaydeden Assange, e-postaların hepsinin hemen açıklanmayacağını, bazılarının hâlâ ambargolu olduğunu vurguladı. Assange, e-postaları sağlayan kaynağın sorulması üzerine, "Kaynaklarımızı koruyan bir organizasyonuz, açıklamıyoruz" dedi. nbsp;

"İran'la savaş Türkiye'ye yarar"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, devlet kurumlarına, askeri yetkililere ve büyük şirketlere gizli kalmak kaydıyla analizler gönderen Stratfor, Amerikan basınında bir zamanlar "gölge CIA" diye tanımlanmıştı. Stratfor yöneticisi George Friedman'ın iddiasına göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Amerikan Dışişleri Bakanı Kissinger ile görüşmesinde ona, "bir noktada İsrail'le köprüleri atıp, İslam dünyasına yaklaşacağını" söylemiş. "Erdoğan, İslam dünyasının lideri olma niyetinde" diyen Kissinger, ABD'nin dikkatini çevirmesi gereken asıl krizin ise, AB'de değil, İran ve belki de Rusya'daki krizler olduğunu söylemiş. Buna karşılık George Friedman, "Türkiye, İsrail ve ABD ile arasını bozabilir. Bu, Erdoğan'ın beklediği bir fırsat. İran daha görünür olur ama daha güçlü olmaz. Saldırıdan bir yıl sonra, temelde var olan zayıflıkları hala geçerli olur ve Türkiye'ye bağımlılığı artar. Bence bunun sonucu, Türkiye'nin gücünün artması olur" diye yazıyor.
nbsp; nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...