İhbarcı vatandaşı deşifre ettiler

- Güncelleme:
İhbarcı vatandaşı deşifre ettiler

TÜRKİYE Haberleri

Kendilerine Kızıl Hackerlar adını veren grup, Ankara Emniyet Müdürlüğünün bilgisayar sistemine girerek, vatandaşların ihbarlarını deşifre etti. Grup ihbarları internette yayınladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün internet sitesini "hack"leyen korsanlar, vatandaşlar tarafından polise yapılan ihbarların bir kısmını deşifre etti. Kendilerine Kızıl Hackerlar adını veren grup, şifresini kırarak girdikleri Ankara Emniyet Müdürlüğü bilgisayar sisteminden çaldıkları belgeleri "kizilhack.org" adlı internet sitesinden bölümler halinde yayımlıyor. "Polisin gizli belgelerini ve muhbirlerini açıklıyoruz" başlığıyla yayımlanan belgelerde vatandaşların internet aracılığıyla yaptığı ihbarlar yer alıyor. Şifresi kırılan sistemin "155 Polis İmdat" hattı gibi bir ihbar sitemi olduğu öğrenilirken ele geçirilen bilgilerin "çok gizli" olmadığı ancak gizli statüsünde olduğu kaydedildi. Korsanların yayımladığı belgelerde ise spordan siyasete hemen her konuda ihbarlar yer alıyor. Kimisi komşusunu, kimi arkadaşını, kimi televizyonda izlediği bir diziyi ihbar etmiş. Belgeleri yayımlayanlar ihbar sahiplerinin bazı bilgilerini karartırken bazılarının da isim, mail ve telefon adreslerini ifşa etti. Sızan belgelerle ilgili bilişim suçları bürosunun araştırma başlattığı, sitenin kapatılması için girişimde bulunduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...