Hileli takoğraflı sürücüler yandı

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Hileli takoğraflı sürücüler yandı

TÜRKİYE Haberleri  / OZEL

Trafik cezaları, Maliye Bakanlığı tarafından artırılınca, en ağır ceza takoğraf cihazlarında hileye başvuran sürücülere geliyor




Trafik cezaları, Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yüzde 10.26 oranında arttırıldı. Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksilerde ise taksimetre bulundurmayan ya da kullanmayan sürücüler 319 lira, takoğraf veya taksimetreyi bozuk imal eden ya da bozan, bu durumdaki hileli cihazları kullanan kişilere ise 4 bin 927 lira ceza verilecek. Aracın muayene süresini geçirenler 72, sürücü belgesiz araç kullanan ya da kullanıma izin verenlere de 319 lira ceza yazılacak. Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmayan sürücülere ise 154 lira ceza verilecek
nbsp;

HİLEYİ ÜRETİCİ ŞİRKETLER ÖĞRETİYOR

Otobüs, TIR, kamyon ve taşıma kapasitesi 9 kişiyi geçen araçlarda olması gereken takografların, hileli kullanıldığı ortaya çıktı. 'Ehliyet sıfırlama, hafıza pilini çıkarma, hız sınırını yüzde 20 düşük göstermek için cihaz kalemini eğme' hileli yöntemlerden biri olarak uygulanıyor. Trafik kazalarının önlenmesi, kaza sırasında kusurlu araçlar ve sürücülerin belirlenmesinde büyük öneme sahip Takoğraf cihazları konusunda ortaya çıkan bu durum yetkilileri bile hayrete düşürdü.
Emniyet ve jandarma uzmanlarının ortaya çıkardığı takoğraf hilelerine en çok kamyon sürücüleri başvuruyor, Ehliyet sıfırlama, kalibrasyon değerini düşük gösterme, hafıza pilini çıkarma, hız sınırını yüzde 20 düşük göstermek için cihaz kalemini eğme, şanzımana ilave sistem yaptırma, sensör kablosu üzerindeki sinyal hatlarına ek cihaz bağlama, takografın içinde bulunan iğnelere lastik takma, bantlama ya da sigara izmariti koyma ve takografları uzaktan kumanda cihazıyla yanıltma. nbsp; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk alanlarında yapılan trafik denetimlerinde 2010 yılında 122 bin 743 takograf cezası kesildi.

TÜRKİYE
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...