Eren Abluka-7 operasyonu başladı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eren Abluka-7 operasyonu başladı!

TÜRKİYE Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı, Tunceli'de "Eren Abluka-7 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu"nun başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Tunceli'de "Eren Abluka-7 (Tunceli-Buzlutepe) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu" başlatıldı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresindeki operasyonda, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 622 personel, 40 operasyonel tim görev aldı.

Operasyonun birinci gününde, Buzlutepe bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde tespit edilen 5 sığınakta çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik Abluka operasyonlarının halkın desteğiyle inançlı ve kararlı şekilde başarıyla sürdüğü kaydedildi.

7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla ilkbahar-yaz operasyonları kapsamında ilki 15 Nisan'da başlatılan Eren Abluka operasyonları Diyarbakır, Hakkari, Batman, Şırnak, Mardin ve Tunceli'de halkın desteğiyle başarıyla sürdürülüyor.

Operasyonlarda bugüne kadar Hakkari'de 4, Şırnak'ta 3 olmak üzere 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kullandığı 28 mağara, 38 sığınak ve 2 depo kullanılamaz hale getirildi.

Eren Abluka operasyonlarında 10 piyade tüfeği, 223 el bombası, 2 el yapımı patlayıcı ve bunlara ait düzenek, 1142 kilogram patlayıcı madde, 36 şarjör, 633 piyade tüfeği mühimmatı, 12 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, bir havan mühimmatı, 3 top mühimmatı, 2 telsiz, 76 tüp, 2 akü, bir güneş paneli, 1374 kilogram gıda ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...