Deniz Feneri savcılarının iddianamesine onay

- Güncelleme:
Deniz Feneri savcılarının iddianamesine onay

TÜRKİYE Haberleri

Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Feneri Davası'nda el çektirilen üç savcı hakkındaki iddianameyi oy birliği ile kabul etti.

Üç savcının yargılanması için hazırlanan iddianame Yargıtay 11'inci Ceza Dairesine gönderilecek. nbsp;Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Abdülvahap ve Mehmet Tamöz nbsp;şüphelilerin avukatlarının şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmadan el çektirilmişti. HSYK da savcılar hakkında kovuşturma açılmasına karar vermişti. Bu iddialar üzerine Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak, savcı Abdülvahap Yaren ile Mehmet Tamöz de görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılmaları talep edilmişti. Hazırlanan iddianamede savcılar Yaren ve Tamöz'ün de yasaya aykırı hareket ettikleri savunuldu. Yürütmekte oldukları soruşturmada mahkeme kararının ret kısımlarının kapatılarak ilgili yerlere göndermek suretiyle usul ve yasaya aykırı hareket ettiği belirtiliyor. Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinin dava açılmasına karar vermesinin ardından üç savcının yargılanması için iddianame Yargıtay 11'inci Ceza Dairesine gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...