Darbeye böyle hazırlandık hakim bey

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Darbeye böyle hazırlandık hakim bey

TÜRKİYE Haberleri  / OZEL

Darbecilerin 1982'de yazdıkları rapor başlarına dert oldu. Savcı iddianamede, 12 Eylül öncesi sokakları kan gölüne çeviren olayların darbeciler tarafından 'müdahaleye zemin hazırlamak için' tertiplendiğini yazdı.

nbsp;12 Eylül soruşturması kapsamında haklarında dava açılan dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya 4 Nisan'da hakim karşısına çıkacak. İddianamede, 12 Eylül öncesi sokakları kan gölüne çeviren şiddet olaylarının darbeciler tarafından müdahaleye zemin hazırlamak için tertiplendiği belirtilirken, Evren ve Şahinkaya çok sayıda cinayet ve eylemden sorumlu tutuluyor. Savcı, bu iddiaları için en önemli delili de yine darbecilerin kendilerini aklamak için hazırladıkları belgeler arasında buldu. Darbecilerin, yaptıkları müdahaleye meşruiyet kazandırmak için 1982 yılında hazırladıkları ve kendi imzalarını taşıyan rapor aleyhlerinde delil klasörlerine girdi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 11 Şubat 1982 tarihli raporda sıkıyönetimin ilan edildiği 26 Aralık 1978 ile 1982 yılları arasında yaşanan olaylar analiz ediliyor. Raporda, askeri müdahaleden önce sokakların adeta kan gölüne çevrildiği belirtilirken, TSK'nın yönetime el koymasıyla hayatın normale döndüğü sayısal verilerle ortaya konuluyor.

HABERİN DEVAMI

TÜRKİYE
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...