CHP'li vekile büyük şok!

- Güncelleme:
CHP'li vekile büyük şok!

TÜRKİYE Haberleri

ATV'nin yeni dizisi "Uçurum"da bir fahişe karakterine 'Nur Serter' adı verilmesi, CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter'in büyük tepkisine yol açtı. Serter'e AK Parti'den destek geldi. Dizinin yapımcısı Ali Gündoğdu, bir harf hatası olduğunu, dizideki karakterin soyadının Serter değil Sertaç olduğunu iddia etti. RTÜK Başkanı Dursun ise, "Arkadaşlarımız bugün yaptıkları çalışmada söz konusu dizide 3 kez 'Nur' adının geçtiği fakat söz konusu milletvekilinin adının ve soyadının geçmediğini tespit etmiş bulunuyor" dedi.

Nur Serter, televizyon kanalına ihtar çekerek hukuki süreci başlattığını ve RTÜK'e şikâyet ettiğini söyledi. Sabah Gazetesi dün Günaydın ekinde yayına yeni giren ATV'nin dizisi Uçurum'un tanıtımını yaptı. Dizideki karakterlerin, fotoğrafları ve adlarıyla tanıtılan ekte, Esra Ronabar'ın 'Nur Serter' adlı karakteri canlandıracağı belirtildi. Karakterin kişilik özellikleri ise "Yaman'ın sağ kolu... Ona hem âşık, hem de ondan nefret ediyor. Fahişelikten mamalığa geçmiş" diye anlatıldı. "Böyle bir tesadüf olamaz. Tesadüfün çok ötesinde bilinçli yapılmış bir şey" diyen CHP Milletvekili Serter şöyle konuştu: "Çünkü adım ve soyadım tesadüfen bir araya getirilecek isim ve soyadı değil. Belli bir amaca hizmet etmek için oraya konulduğunu düşünüyorum." nbsp;

AK PARTİ'DEN NUR SERTER'E DESTEK nbsp;
nbsp; nbsp;
Nur Serter'e AK Parti'den destek geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, "Serter'in isminin bir dizide o şekilde kullanılması utanç vericidir, ayıptır" dedi. Ömer Çelik, sosyal paylaşım ağı twitter'dan yaptığı açıklamada, Nur Serter'den güçlü bir şekilde özür dilenmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, kendisine Nur Serter'in akademik kariyerinde imza attığı bazı uygulamaları hatırlatan takipçilerine de uyarıda bulunarak, "Serter'den çok güçlü özür dilenmelidir. Nur Serter'in akademik-siyasi geçmişinde imza attığı zulümleri hatırlatan arkadaşlar: o davranışlar, bugün kendisine yapılan davranışı ismine ve sahsına yapılan hakareti mazur göstermez. Hiç kimsenin, hele de bir dizi de bir insanın şahsiyetine saldırma hakkı yoktur. Nur Serter'e bu hakareti yapanlar, açık, dolaysız ve güçlü şekilde özür nbsp;
dilemelidirler" diye konuştu. nbsp;

DİZİNİN YAPIMCISINDAN AÇIKLAMA
nbsp;
TV 8'de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var Mı" programına telefon bağlantısı ile katılan 'Uçurum' dizisinin yapımcısı Ali Gündoğdu, bir harf hatası olduğunu, dizideki karakterin soyadının Serter değil Sertaç olduğunu iddia ederek şu açıklamayı yaptı: nbsp;"Dizideki karakterin asıl ismi Nur Sertaç'tır. Tamamen editoryal bir hata olmuş ve Serter yazılmış. Bizim hanımefendiye saygımız sonsuzdur. Yapılan tamamen bir harf hatasıdır. Kesinlikle kasıtlı bir durum yok. Bizim kendisiyle bir alıp veremediğimiz de yok. Senaryonun içerisinde zaten soyismi de geçmez. Karakterin adı Nur Sertaç'tır. Kusurumuz olduysa özür diliyorum."

RTÜK: SOYADI GEÇMİYOR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, "Uçurum" adlı televizyon dizisinde CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in isminin hayat kadını olarak geçtiği iddialarıyla ilgili olarak, "Arkadaşlarımız bugün yaptıkları çalışmada söz konusu dizide 3 kez 'Nur' adının geçtiği, fakat söz konusu milletvekilinin adının ve soyadının geçmediğini tespit etmiş bulunuyor. nbsp;O nedenle bizim açımızdan bir dizi ya da program yayınlandıktan sonra herhangi bir ihlal varsa biz onu değerlendiriyoruz. Yayınlanmamış programla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmamız, takdir edersiniz ki mümkün değildir. Herhangi bir ihlal varsa o ihlali de Üst Kurulda değerlendireceğiz. nbsp;Elbette ki TBMM üyesi bir sayın milletvekilimizin adının bu şekilde saygınlığının aleyhine olabilecek bir yayına müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu ciddi bir şekilde ihlal oluşturur. Belli bir karara varmamız durumunda, müeyyide uygulamamız söz konusu olabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...