Batan gemiden kurtulan Türk o anları anlattı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Batan gemiden kurtulan Türk o anları anlattı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İtalya'da meydana gelen gemi kazasından eşi ve oğluyla birlikte sağ kurtulan Hasan Filiz yaşadığı dehşet anlarını anlattı: "Gemiye bindikten birkaç saat sonra yemek için salona geçtik ve gemide o sırada start almıştı. Yemeği yiyip, odalara geçtiğimizde bir sarsıntı oldu. Gemi yavaş yavaş yattı sonra toplandı ancak bu kez de elektrikler gitti. Daha sonra geminin tahliyesi için alarm verildi."

Çorlu'da iş yeri bulunan ve Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik Beldesi'nin CHP Belde Başkanlığı görevini de yürüten Hasan Filiz, saat 17.00'de gemiye bindiklerini, 19.00'da geminin hareket ettiğini, 21.45'te ise kazanın meydana geldiğini söyledi. Bir haftalık bir tur aldıklarını, İtalya'dan başlayıp yine İtalya'da bitecek bir Akdeniz turu planladıklarını, dönüşte İtalya'da da birkaç gün kalarak 10 günlük bir tatil geçirmeyi amaçladıklarını belirten Hasan Filiz, dehşet dolu anları anlattı. nbsp;

KAOS VARDI

Filiz, "Gemiye bindikten birkaç saat sonra yemek için salona geçtik ve gemide o sırada start almıştı. Yemeği yiyip, odalara geçtiğimizde bir sarsıntı oldu. Gemi yavaş yavaş yattı sonra toplandı ancak bu kez de elektrikler gitti. Daha sonra geminin tahliyesi için alarm verildi. İlgili bölüm sorumluları gelip bizi uyardı. Zaten insanlar panik içindeydi. Hiçbir eşyamızı almadan, üzerimizde ne varsa tahliye gerçekleşti. Filikalara binerken kaos yaşandı. Biz de bir şekilde filikaya bindik. Küçük bir adaya çıkardılar bizi. Tüm insanlar orada açıkta bekledik. Oradan da birtakım deniz araçlarıyla bizi adadan en yakın sahil şehrine götürdüler. Orada devreye İtalyan hükümeti ve ilgili firma girdi. Bizi bir otele yerleştirdiler" dedi.

YA AÇIKTA OLSAYDI

Kazanın kıyıya yakın yerde olmasının, kendileri açısından avantaj olduğunu dile getiren Hasan Filiz, "Açık denizde olsaydı bizlerin toplanması karaya çıkartılması nasıl olurdu? Çok ciddi bir olay yaşadığımızın daha iyi farkındayım. Arayan eşimiz, dostumuz bizden daha fazla korkmuş, biz yeni yeni anlıyoruz. Orada yaşadıklarımızı ifade etmek çok zor, yaşanması gerekiyor. Bir Titanik olayını biliyoruz ancak bu kazayla alakalı söylenenler Titanik'ten de büyük bir facia olduğu yönünde. Bulunduğumuz gemi nbsp;Titanik'ten hem ölçü olarak hem kapasite olarak daha büyük. Yaklaşık 294 metre uzunluğunda bir gemi. 3 bin 800 kişiyi ağırlayabiliyorlar, bin 100 de personeli bulunuyor. Adeta bir kasabanın yaşadığı gemiden bahsediyoruz. Hakikaten çok büyük bir olay atlattığımızı anlıyorum. Sağlık açısından bir sorunumuz yok ama psikolojik olarak muhakkak var" diye konuştu. nbsp;

ARTIK DENİZDEN KORKUYORUM

Küçük gemilere artık kesinlikle binmeyeceğini belirten Filiz, şunları söyledi: "Bulunduğumuz gemi insanoğlunun yaptığı muhteşem bir alet, o kadar muazzam, o kadar modern. Donanımlı bir gemide biz bunu yaşıyorsak, diğer küçük gemilerde ne olur bilemiyorum. Artık feribotlara binemem diye düşünüyorum. İnsan artık denizden bile korkuyor. Kazanın ardından yeniden ülkemde, memleketimde olmak çok güzel bir duygu. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Gemi kazasından sonra uçağa bindiğimizde de aynı paranoyayı yaşadık. Acaba ülkemize gidebilecek miyiz endişesi yaşadık. Bu endişe uçağımız iniş yaptığı ana kadar sürdü. Uçak yere basında biz artık yırttık, 'yeniden yaşama döndük' dedik. Belki bundan sonra gemilere binemeyebilirim, gemi fobisi oluşabilir. Bütün eşyalarımız kayboldu. Pasaportlarımızı, kimliklerimizi de kaybettik. Daha sonra bizimle Roma Konsolosluğu temas kurdu. Onların bize çok yardımı oldu. Bize bir seyahat belgesi düzenlendi ve biz o belgeyle yolculuk yaparak ülkemize geri döndük."

TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...