Artan sıcaklık karları eritiyor

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Artan sıcaklık karları eritiyor

TÜRKİYE Haberleri  / OZEL

Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte eriyen kar sularının baskınlara neden olabileceği belirtiliyor



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, nbsp; Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
TÜRKİYE
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...