Yeni bir şehir sizi korkutmasın

- Güncelleme:
Yeni bir şehir sizi korkutmasın

Türkiye Cumartesi Haberleri

Taşınmanın size stresten çok heyecan vermesini istiyorsanız yeni bir şehre adım atarken o yerin a’dan z’ye her yönünü ince eleyip sık dokumalısınız.

Herkes taşınmanın ne kadar zorlu bir süreç olduğunu hayatı boyunca en az bir kere tecrübe etmiştir. Yıllarca yaşanılan evden ve alışılan muhitten başka bir eve taşınmak zorsa, farklı bir şehre taşınmak iki katı zordur. Tayin, eğitim, sağlık, iş gibi sebeplerle ya da sadece bambaşka bir yerde nefes alma isteğiyle şehir değişikliği yapılabiliyor. Hiç bilinmeyen bir şehre taşınıp, yoluna, trafiğine, zorluklarına alışmak güç olabiliyor. Bu zorlu ama bir o kadar da heyecanlı süreci kolay ve problemsiz atlatmanız için en başta birtakım hazırlıklar yapmalısınız.

İŞ İMKÂNI NASIL?

Başka bir şehre taşınmayı planlıyorsanız ilk yapmanız gereken o şehrin konut fiyatlarını ve kiralarını araştırmak olmalıdır. Kısa süreli kalmayı planlıyorsanız eşyalı küçük bir daire kiralamak uygun olabilir ancak uzun bir yerleşim planıysa daha kapsamlı araştırma şart. Bir ev beğendiyseniz öncesinde evin konumunun çevresini incelemelisiniz. Semtin yakınlarında market, pazar, restoran gibi mekânlar yer alıyor mu vb. 

Eğer iş teklifi ya da tayin gibi bir gerekçeyle taşınmıyorsanız yeni bir iş arayışındasınız demektir. Taşınmayı düşündüğünüz şehirde “sizin yeteneğinize göre iş imkânı var mı, istihdam ne durumda, maaşlar diğer şehirlere göre nasıl” sorularının cevabını bulmalısınız. Çalışacağınız yerde maaşınızla geçiminizi sağlayıp sağlayamayacağınızı bilmek önemli... Eğitim imkânlarını da göz ardı etmeyin.

Taşınacağınız şehirdeki sağlık imkânlarını araştırın. Sizde veya birlikte yaşayacağınız aile fertlerinde takip gerektiren bir kronik rahatsızlık varsa hastanelerin önemi daha da artıyor. Kısacası doktor takibinde bulunan bir aile üyeniz varsa yeni taşınacağınız evin hastaneye yakın olması çok daha iyi olacaktır. 

NAKLİYE FİRMASI ÖNEMLİ

Şehirler arası taşınmada mağdur olmamak için birçok nakliye firmasından fiyat almanız şart. Bunun yanı sıra sigorta-sözleşme konusunda disiplinli davranan büyük ve köklü nakliyat şirketlerine yönelmelisiniz. Bazı eşyalarınızı geride bırakmayı deneyin. Unutmayın ne kadar eşya o kadar para demek. Götüreceğiniz eşyalarınızı da oda oda kategorize eder ve kolilere etiket yapıştırırsanız işiniz epey kolaylaşacaktır.

TOZ BULUTUNA KARŞI DİP KÖŞE TEMİZLİK

Evi silip süpürüp pırıl pırıl yaptığınızı düşünebilirsiniz ancak hâlâ unuttuğunuz yerler olabilir. Temizlik sırasında en çok unutulan yerlerin başında süpürgelikler geliyor. Süpürge sırasında süpürgeliklerin üzerinden geçmek ya da yerleri silerken ıslak bir bezle silmek sizi toz yığınından kurtaracaktır. Her sulamada evdeki saksıların çevresi kirlenirken, yaprakları da tozları tutacaktır. Temizlik sırasında nemli bir bezle yaprakları silip, saksı tabağını yıkamak gerekir. Zor ulaşıldığı için en çok atlanılan yer ise şüphesiz dolap üstleri. Kısa aralıklarla temizlerseniz toz birikimini engellemiş olursunuz. Duvarlarınızın da toz topladığını unutmayın. Son olarak temizlik malzemeleriniz temiz mi? Pis bir bezle evi temizlemek kirleri yok etmeyecektir. DUYGU YILMAZ'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...