Son yıllarda yükselen stil monokrom giyim

- Güncelleme:
Son yıllarda yükselen stil monokrom giyim

Türkiye Cumartesi Haberleri

Son yıllarda yeniden yükselişe geçen monokrom giyim stil, tek renkle de şık olunabileceğini vadediyor. Ancak küpenizden ayakkabınıza kadar her bir parçayı dikkatle bir araya getirmelisiniz.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Monokrom kelimesi kıyafet kombininden mobilya dekorasyonuna, takıdan ayakkabı tasarımına kadar birçok alanda karşımıza çıkıyor. Monokrom stil, en bilindik tanımıyla tek renk kıyafetlerin buluşturulması olarak açıklanabilir. Bunun yanı sıra bu stil iki zıt renk veya belirgin desenin başrolde olduğu kombinleri de kapsıyor.

Son yıllarda yeniden popülerleşmeye başlayan monokrom, kolay gibi görünse de aslında parçaları doğru şekilde birleştirmek çok daha zor. Bu tarz giyimde akla ilk gelen siyah beyaz kombinler olsa da her renk ile oluşturmak mümkün. Siyah beyaz dışında en çok kullanılan renk ise kırmızı.

Öte yandan kumaşlar da aynı olmak zorunda değil; deri, süet, keten her dokudan yararlanabilirsiniz. Ancak bazı kuralları göz ardı etmemeniz şart. Eğer tek renkle bu stili yakalamak istiyorsanız kıyafetler ve aksesuarlar arasında ton farkı olmamalı. Aksesuar ve kıyafetiniz bir bütün oluşturmalı. Aksi hâlde uyumsuz ve göze batan bir görüntü ortaya çıkacaktır. Aman dikkat bu stili ‘ton sür ton’ ile karıştırmayın. Ton sür tonda yakın renkler birbiriyle uyum içinde kullanılırken, monokromda tek renk üzerinden kombin yapma kuralı var.

Son yıllarda yükselen stil monokrom giyim

BÜTÜNE ODAKLANIN

Geometrik desenler de monokrom stile dâhil. Ancak teklik kuralına uyarak başka renk kullanmamanız gerekiyor. Siyah üzerine beyaz çizgi ya da puantiye desen yıldızınız olmalı ve diğer tüm parçalar siyah renkle tamamlanmalı. Siyah bir elbise giyip, siyah beyaz puantiyeli bir çanta da monokrom stile örnektir.

Son yıllarda yükselen stil monokrom giyim

***

BİLİYOR MUSUNUZ?

> Genelde sert ve parlak yüzeye sahip olan biberlerin acı olma ihtimalleri yüksektir. Biberlerin sap kısmından gövdesine uzanan küçük yaprakların fazla olması da acı olduğunun işaretidir.

>  Biberlerin sapı ile gövdesinin birleştiği kısımda bulunan taç yapraktaki yıldız şeklindeki çıkıntıların sayısı 5 veya 5’ten az ise o biber tatlıdır.  

>  Yumuşak ve daha lezzetli bir Türk kahvesi için musluk suyu yerine içme suyu kullanılmalı. Kahve yapılacak su ne kadar soğuk olursa köpürmesi de o kadar fazla olur. Cezveye konulan tüm malzemeler, ocağa alınmadan önce yaklaşık 30 saniye karıştırılmalı. İyice karıştırılan kahvenin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

>  Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz havucun suyu da ayrı şifa. İçerdiği antioksidan ile cildi dış etkenlere karşı korur ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Ciltle birlikte özellikle tırnaklara ve saçlara faydalıdır. 

>  Sağlıklı saçlara sahip olmak için öncelik saçı içeriden beslemektir. Yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, kurubaklagiller, yağlı tohumlar, yumurta, süt ürünleri, tam tahıllı ürünler, et-tavuk-balık ürünleri dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...