Saçlarınızı yaz tatiline hazırlayın

- Güncelleme:
Saçlarınızı yaz tatiline hazırlayın

Türkiye Cumartesi Haberleri

Birçok kişi için denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarma vakti geldi çattı. Tatilde yılın bütün yorgunluğunu atarken cildinizi koruyorsunuz peki ya saçlarınız?

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Güneş ışınları, tuzlu deniz suyu ve klorlu havuz suyu saçlarınızı hızla yıpratacak etkenler… Özellikle de boya ile zayıflayan saçlar kopmalara daha meyilli. Güneş banyosu yapmadan çok önce saçlarınızı hazırlamanız şart. Tatile gidene kadar her hafta düzenli bakım yapmanız kırık ve mat görünümün önüne geçecektir. Kırıkları düzenli kestirmek de yıpranmış ve zayıf görüntüden uzaklaştırır. Deniz veya havuz kenarında vakit geçirecekseniz saçlarınızı nemlendirmeniz gerekiyor. Çünkü nemini kaybeden saç koparak size veda eder. En önemlisi ise tatil valizinizden ısı gerektiren saç şekillendiricileri çıkarmak. Tüm bunların yanı sıra şampuanınızı değiştirmenin de tam zamanı! Yaz aylarında kullanacağınız şampuan saç renginize ve yapısına uygun olmalı. İçinde onarıcı ve nemlendirici krem barındıran çeşitler işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer tüm bu tedbirler size ‘yorucu’ geliyorsa yüzerken saç bonesi kullanabilirsiniz. Havuza girmeden önce saçınızı ıslatmak ve örmek de klorla teması olabildiğince azaltacaktır. Saç uzmanları sudan çıkar çıkmaz şampuanla yıkayarak saçın klor ve tuzdan arındırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Saçlarınızı yaz tatiline hazırlayın

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

> Yemeğe dâhil edilmeden önce tavada biraz ısıtılan baharatların aroması ve kokusu daha da yoğunlaşacaktır. Böylece yemeğin lezzetini zirveye taşıyabilir.

> Cildinizdeki siyah nokta görünümüne engel olmak istiyorsanız düzenli temizlemeniz gerek. Çünkü düzenli temizlik, gün içinde ciltte biriken yağ ve kirin gözeneklerine dolmasını engelliyor.

> Kaşlarınızı kuaförde aldırıyorsanız hijyen konusuna çok dikkat etmelisiniz. Kullanılan cımbız, kaş makası gibi aletlerin temiz olduğundan emin olun yoksa muhtemel enfeksiyonlara davetiye çıkarabilirsiniz. Ayrıca kuaföre giderken çantanıza bir de tonik ekleyin. Kaş alımının ardından tonikle silmeniz hem o bölgeyi nemlendirir hem de temizleyerek enfeksiyonların önüne geçebilir.

> En güçlü antioksidanlardan biri olan nane çayı, cilde zarar verebilecek olan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

> Yeşil mercimekten çorba ya da yemek yaparken içerisine atacağınız yarım çay kaşığı kadar kimyon hem lezzetini artırır hem de sindirim sistemini daha az hareketlendirir.

> Milföy hamurundan börek yapacaksanız, tepsiyi yağlamak yerine biraz galeta unu serpiştirmeniz yapışmayı engelleyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...