Saçlarınız için detoks zamanı

- Güncelleme:
Saçlarınız için detoks zamanı

Türkiye Cumartesi Haberleri

Soğuk havaları geride bırakıp yazın sıcağını hissetmeye başladığımız şu günlerde saçlar da özel bakım istiyor. Kuruluk, kepek, kaşıntı ve dökülmeden muzdaripseniz saç detoksu yapmanın vakti gelmiş demektir.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Son yıllarda saç detoksunu sık sık duymaya başladık. Vücudumuzda olduğu gibi saç diplerimize de hava şartları, stres gibi faktörlerden dolayı toksinler yerleşebiliyor. Unutmayın ki, saç derisi de cildinizin bir parçası…

Boyalar, kremler, köpükler, çeşit çeşit şampuanların hepsi günlük kullanımda âdeta bir kimyasal saldırıya dönüşüyor. Hâliyle nasıl makyajınızı temizlemeden uyumuyorsanız saç derinizin de en az cildiniz kadar arınmaya ihtiyacı var. Toksinlerin birikmesi günden güne saçın sağlığını bozarak bakımsız gözükmesine yol açabiliyor.

Uzun süre ısılı işlem, sık sık boyama ya da şampuanların içerisinde bulunan sülfat da bu güçsüz ve cansız görünüme davetiye çıkarıyor. Toksinlerden arınma anlamına gelen detoks kelimesi işte tam da bu noktada devreye giriyor. Eğer dökülmeye kadar gidecek bir yıpranmayla karşı karşıya kalmak istemiyor, saçlarınızın kolay şekil alıp hızlı uzamasını arzuluyorsanız düzenli olarak saç detoksu yapmanız ya da yaptırmanız gerek. Saç derisinden uçlara kadar etki sağlayan saç detoksu dökülmenin yanı sıra kepek veya egzama gibi problemlerinde önüne geçiyor. Saçınızın detoksa ihtiyacı olup olmadığını ise yine sinyalleri gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Kuruluk, kaşıntı, yağlı his, kepek, dökülme ya da yavaş uzaması bu sinyallerden sadece birkaçı...

İdeal bir saç bakımı için saç tipinize ve ihtiyacına uygun bir detoks rutini oluşturmalısınız. Kullanılan saç ürünlerinin kalıntılarından arınmak için ilk ve en temel adım saçlarınızı taramanız. Bu yüzden yatmadan önce, duştan önce saçlarınızı taramayı ihmal etmeyin. İkinci adım ise ölü deri ve yağları temizlemek için tabii kaynaklı zengin içerikli bir şampuan seçmek olmalı. Isıdan uzak durmaya çalışın. Her gün maşa yapmanız kurutur ve kırılmaya davetiye çıkarır. Onun yerine ıslatıp örmeyi deneyin. Saçlarınızın sağlıklı ve güzel görünmesini istiyorsanız nemlendirmeniz de şart. Haftada en az bir defa, kuru saçlara yağlarla veya yağ içeren bakım ürünleriyle bakım yapın, 15 dakika bekleyin ve şampuanla yıkayın. Elma sirkesi kepek problemi için birebirken zeytinyağı ise saçları kaplayan yağ asitleri içererek hem nemlendirir hem de hasara karşı koruma sağlar.  

KUAFÖRDE DE YAPTIRABİLİRSİNİZ

Uzman kişilerce ilk olarak saç analizi yapılıyor. Kişiye özel ürünlerle yapılan detoks uygulaması, özel cihazlar ve ürünlerle üç adımdan oluşuyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

>> Eğer ojeniz dökülene kadar kullanıyorsanız çabuk kırılan, sararmış ve zayıf tırnaklara hazırlıklı olun. Çünkü tırnaklarınız ojenin kimyasal yapısıyla en fazla üç gün baş edebiliyor. Bu sebeple üç günde bir ojelerinizi çıkarmanız veya yenilemeniz şart.

>> Sivilcenizi patlatmanız, enfeksiyonun yayılmasına ve büyümesine sebep olmasının yanı sıra kalıcı izlere de yol açabilir.

>> Beyaz kıyafetlerin koltuk altında oluşan deodorant ve ter izleri oldukça can sıkıcıdır. Sararmalara kesin çözüm ise limon ve karbonattır.

>> Göz makyajınızı temizlemeden uyumayı alışkanlık hâline getirdiyseniz iltihabi hastalıklara ve göz enfeksiyonlarına davetiye çıkardınız demektir.

>> Çiçeklerinize natürel gübre yapmak isterseniz soğan suyu kullanabilirsiniz. Soğan kabuklarını bir kap su içinde bir gece bekletip, çıkan suyunu bitkilerinize dökün.

>> Kotların üzerinde bulunan küçük metal parçaların süs olarak konulduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Perçin adı verilen bu küçük metal parçalar, dikişin tutmayacağı kalınlıktaki kumaşları birleştirmek için kullanılıyor.

r-508431,502345#

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...