Profesörden 100. Yıl marşı: Prof. Dr. Şansın Tüzün yazdı ve besteledi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün’ün, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla piyasaya çıkardığı marş büyük beğeni topladı.
ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Cumhuriyetin 100. yılında millî duygularımızı marşla ifade eden sanatçılar kervanına İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün de katıldı.
Türkiye’de ve dünyada kemik sağlığı ve kemik erimesi konusunda da önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Şansın Tüzün, aynı zamanda son derece başarılı bir müzisyen. Bugüne kadar bir İngilizce bir Türkçe albümün yanı sıra sayısız single çıkaran Prof. Dr. Tüzün “Müzik benim diğer yarım. Fizik tedavi uzmanı olarak insanların ağrıları ile ilgileniyorum. Hipokrat’a göre ağrı dindirmek de bir sanattır. Hekimliğim sanatımdan, sanat hekimliğinden besleniyor. Bana göre ikisi birlikte çok iyi gidiyor” dedi. Bir öğretmen kızı olarak hayatı boyunca millî duyguları güçlü bir insan olarak yetiştirildiğini anlatan Prof. Dr. Tüzün “Daha evvel 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anısına ‘Gelibolu’ marşını yazmıştım. Bütün dijital platformlarda ve canlı konser kaydıyla YouTube’da yayınlandı. Bu topraklarda doğduk, büyüdük, eğitim gördük ve çalışıyoruz. Yüz yıllık tarihimize, bu topraklar için canını, kanını vermiş kahramanlarımıza teşekkür etmek için bu marşı yazdım ve besteledim” diye anlattı.
Prof. Dr. Şansın Tüzün müzik dünyasında ‘ChanCe’ olarak tanınıyor. Daha çok proje müzikler yapan Prof. Dr. Tüzün, aynı zamanda müziğin kültürler arası iletişimi güçlendirmek için kullanılması gerektiği düşüncesinde. Bu yüzden neredeyse her sene farklı kültürlerden bir sanatçıyla ortak bir projeye imza atıyor. İlk olarak Bosnalı Sırp-Hırvat besteci Goran Bregoviç’le sahne alan Prof. Dr. Tüzün, Avustralya ve İsrailli tanınmış sanatçılarla da müzik projeleri yapmış.
DÜNYANIN İYİSİYİZ
Prof. Dr. Şansın Tüzün, Türk hekimi olarak Türkiye’de yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Tüzün “Yurt
dışında hem hasta hem de hekim olarak çok bulundum. Şunu son derece net söyleyebilirim ki, yurt dışında Türk hekimi kadar hızlı düşünen ve doğru karar veren, iyi eğitimli hekim bulmak çok zor. Elbette sağlık sisteminden kaynaklanan bazı problemlerimiz var. Ancak bunları da el birliği ile aşmaya çalışmalıyız” dedi.
"MÜKEMMELLİK MADALYASI" DA ONUN
Prof. Dr. Şansın bilimsel çalışmalarını uluslararası dernekler ve platformlarda da sürdürüyor. Prof. Dr. Tüzün’ün osteoporoz ve kemik sağlığı alanında yıllarca süren çalışmaları geçtiğimiz günlerde kendisine verilen “ESCEO Mükemmellik Madalyası” ile taçlandırıldı. Ödülünü Barcelona’da düzenlenen Osteoporoz, Osteoartrit ve Kas İskelet Hastalıkları Dünya Kongresi’nde DSÖ Kas-iskelet Sağlığı ve Yaşlanmanın Halk Sağlığı Yönleri İş Birliği Merkezi Direktörü Jean-Yves Reginster’in elinden aldı. Prof. Dr. Tüzün bu ödüle değer görülen ilk Türk hekimi.