Mutfakları tatlı telaş sardı: Buzluk hazırlığını atlamayın

Ramazan ayında haftalık yemek listesi oluşturarak israftan kaçınabilir, buzluğa hazırlık yaparak da besleyici gıdalarla kısa sürede iftar sofranızı kurabilirsiniz.
DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Huzurun, bolluğun ve bereketin simgesi on bir ayın sultanı RAMAZAN nihayet başladı. Geleneklerin yaşatıldığı en özel ayların başındaki ramazanın gelişiyle birlikte evleri de tatlı bir telaş sardı. Bu ayda herkesin fazlaca üzerinde durduğu konulardan biri şüphesiz ‘mutfak hazırlığı’.
İftar ve sahurda sofra hazırlarken mutfaklarda israfa yer verilmemeli. Bu sebeple de ilk yapılması gereken haftalık yemek menüsü oluşturmaktır. Böylece alışveriş listenizi yemek menünüze göre hazırlayabilir, değerlendirmeyeceğiniz gıdayı da almayarak israf etmemiş olursunuz. Mutfakta önemli yere sahip olan baklagiller, bulundurdukları mineraller bakımından ramazan sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Kuru meyve ve kuru yemişler de gün içinde kaybettiğiniz enerjinizi toplamanıza yardımcı olacağı için alışveriş listenize eklemenizde fayda var. Özellikle kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuru üzüm sindirim sistemini destekler. Ramazan ile özdeşleşen yüksek lif kaynağı hurma da alışveriş listesinin başında yer almalı. Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için ise iç kısmına bakmayı unutmayın. Taze hurmanın içi açık renk olur.
KOLAY VE PRATİK
Alışveriş sonrasında eğer bir de çalışıyorsanız işinizi kolaylaştıracak bir diğer şey ise buzluktur. Buzluğunuz için yaprak sarması yapabilir, büyüklü küçüklü köfteler hazırlayabilir hem ekonomik hem de doyurucu bir alternatif olan nohut ve yeşil mercimeği bolca haşlayıp paketleyebilirsiniz. Börek ise sahur sofralarınız için büyük bir kurtarıcı olacaktır. Pek çok şehirde de kadınlar iftar ve sahur için yufka açmaya başladı. Komşularıyla imece usulü çalışan kadınlar yufkayı tok tuttuğu için tercih ettiklerini söylüyor.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
> Hamsi, sardalya gibi küçük balıkları derin dondurucuda üç ay saklayabilirsiniz.
> Kesme tahtasının kaymasını önlemek için altına nemli bir havlu yerleştirmeniz yeterli.
> Çorbanın sırtınızı döndüğünüz an taşmasını istemiyorsanız üzerine tahta bir kaşık koymayı deneyin.
> Salatalığın sebze ve meyveler içerisinde nemlendirici özelliğiyle ön plana çıktığını biliyor muydunuz? Çünkü bir salatalığın yüzde 96’sı sudan oluşuyor!
> Cildinizi canlandırmak istiyorsanız yüzünüzü haftada iki defa kremleyerek beş dakikalık masaj uygulayın. Parmaklarınız ile oval hareketlerle çeneden yanaklara, alnın ortasından dışa ve burun yanlarından alnın ortasına doğru inip çıkarak masaj yapın. Ağzınızın çevresini, yukarı doğru hareketlerle ovmayı da ihmal etmeyin. Kan dolaşımını ve kolajen üretimini hareketlendiren, C vitamini içeren cilt bakım ürünleri iyi gelecektir.
> Çiğ patatesleri dilimleyip 10 dakika buzdolabında bekletin. Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra, bu soğuk patates dilimleriyle yüzünüze masaj yapın. 15 dakika boyunca patates suyunun etki etmesini bekleyip yıkarsanız cildinizin tazelendiğini fark edebilirsiniz.
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR