Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

- Güncelleme:
Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

Türkiye Cumartesi Haberleri

Daha önce hiç mutlu olmak için giyindiniz mi? Adını mutluluk hormonu olan dopaminden alan “Dopamine dressing” moda akımı, sunduğu renk cümbüşüyle enerjinizi yükseltmeyi vadediyor.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ

Moda dünyasının en eğlenceli yanlarından biri hiç kuşkusuz değişen trendler ve yenilenen fikirler… Bu yeni fikirlerden biri de son yıllarda gittikçe popüler olan “Dopamine dressing” akımı! Dopamin herkesin bildiği dört mutluluk hormonundan biri. Dopamin, vücudumuzda her salgılandığında pozitif duygular deneyimleniyor. Peki dopamin ile günlük kıyafetleriniz arasında bir ilişki olduğunu biliyor muydunuz? “Dopamine dressing” (dopamin stili) adından da anlaşılacağı gibi kıyafetleriniz sayesinde mutluluk hormonu salgılamanızı sağlar, yani giydiğiniz kıyafetler aracılığıyla sizi mutlu ediyor. Kısacası tercih ettiğiniz kıyafetin rengi, kumaşı, tasarımı, dokusu bir bütün olarak ruh hâlinizi etkiliyor.

Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

Unutmayın ki renklerin insan beyni üzerindeki etkisi sanılandan çok daha güçlü. ‘Mutluluk veren giyim tarzı’ olarak çevrilebilen bu akım ile renk cümbüşü içinde kendinizi çok daha mutlu ve enerjik hissetmeniz mümkün.

Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

HANGİ TON NE HİSSETTİRİYOR?

Her geçen gün daha da soğuyan havalarda melankoliyi bir kenara bırakmak istiyorsanız işte bu stil tam size göre… Kışa da hızla adapte olan bu stilde rengârenk kazaklar, kabanlar, kaşe montlar ve botlarla kasveti ve soğuğu unutabilirsiniz. Bu stil temelinde parlak, neon ve canlı renklerle ilişkilendiriliyor olsa da sizin o rengi nasıl algıladığınız önem taşıyor. Kendi dopamin stilinizi oluşturmanın ilk adımı renklerin size ne hissettirdiğini belirlemek.

Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

AKSESUARLARA DİKKAT

Gün aydınlanmaya başladığında nasıl hissetmek istediğinize karar verin ve kombininizi ona göre belirleyin. Renkleri birleştirirken zorlanıyorsanız dolabınıza birçok renkten oluşan elbiseler, kazaklar ekleyin. Aksesuarlar da önemli. Takılarda renklerden şaşmadan iddialı parçalara yönelmelisiniz. Çantalarda da neon renklerden çekinmeyin.

Kışın kasvetini renklerle silin: Dopamin stili

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...