Güzelleşirken hijyeni yok saymayın

- Güncelleme:
Güzelleşirken hijyeni yok saymayın

Türkiye Cumartesi Haberleri

İşini layığıyla yapan çoğu kuaför ve güzellik salonu ekipmanların hijyenine de oldukça dikkat ediyor. Peki siz gittiğiniz salona ne kadar güveniyorsunuz?

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Kadınlar için kuaför ve güzellik salonları âdeta bir terapi merkezi gibidir. Birçoğumuzun canı sıkkın olduğunda ya da değişiklik istediğinde ilk işi kuaförden randevu almak oluyor. Ancak güzelleşme ya da değişme arzusuyla hijyen konusunu riske atmamak gerek. Makas, cımbız, tarak, törpü hatta havlu...

Kullanılan tarak ve havlular üzerinden baş biti, uyuz, saçkıran ya da mantar enfeksiyonlarının geçebildiğini biliyor musunuz? Manikür yaptırırken aletlerin temizliğinin yanı sıra elinizi soktuğunuz kabın hijyenini de düşünmeniz şart. Dezenfekte kurallarına uyduğundan emin olacağınız bir kuaför salonu bulmak sizi zorluyorsa işinizi şansa bırakmayın. Salona kendi manikür setiniz, havlunuz ve cımbızınızla gitmeyi alışkanlık hâline getirin. Eğer makyaj yaptırmak istiyorsanız da ürünleri kendinizin satın alıp götürmesinde fayda var. Zira birden çok kişinin cildine temas eden fırça, sünger, rimel ve ruju kullanmak hiç hijyenik olmayacaktır. ‘Alt tarafı bir ruj bir rimel’ diye düşüneceğiniz olayda bir başkasından size uçuk ve göz enfeksiyonu geçebilir.

Güzelleşirken hijyeni yok saymayın

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

> Yaz meyve ve sebzelerinin en güzel zamanı. Bunları kış aylarında da tüketmek istiyorsanız dondurucunuz için mesai harcama vaktiniz geldi demektir. Dondurmak için bütün meyveleri soğuk su altında yıkayın ve temiz bir kâğıt havlu veya mutfak havlusu üzerinde tek bir tabaka hâlinde kurutun. Vişne gibi meyveleri çekirdeğinden ve sapından arındırın ve bir tepsi üzerinde donmasını sağlayın. Sonrasında bir poşette birleştirin böylece kullanmak istediğinizde kolaylıkla teker teker alabilirsiniz. 

> Asma yaprağını toplayıp buzluğa kaldıracaksınız, orta büyüklükte ve ince damarlı yapraklar koparmaya özen gösterin. Üst üste gelecek şekilde 10-15 yapraklık demetler yapın ve tepsiye dizin. Her demete bir tatlı kaşığı kadar tuz serpin ve üzerini geçecek kadar sıcak su dökerek sabaha kadar bekletin. Ertesi gün süzün ve demetleri bozmadan buzdolabı poşetlerine yerleştirin.

> Bakımlı ve renkli tırnaklar yazın daha çok ön plana çıkıyor. Klasikten vazgeçmeyenler için opak beyazlar, beyaz üzerine simli frenchler ya da ufak dokunuşlu sim ışıltıları bu sene de sadeseverleri cezbedecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...