Güçlü saçlar keratinde saklı

- Güncelleme:
Güçlü saçlar keratinde saklı

Türkiye Cumartesi Haberleri

Keratin proteini, vücuttaki eksikliğiyle maalesef saçları hedef alıyor. Eğer boya, aşırı ısı ve rüzgâr gibi faktörler yüzünden saçlarınız sağlığını kaybetmişse keratin bakımı ile eski gücünü kazanmanız mümkün.

Saç sağlığımızı korumak son yıllarda daha da zorlaştı. Çevreyle ilgili faktörler, saça uygulanan yanlış kimyasal ürünler, şekillendirme uğruna ısı işlemleri ve stres saçları yıpratan sebeplerin başında geliyor. Hemen herkes en az bir defa da olsa internetten saç bakımına dair bilgileri araştırmıştır. İşte bu araştırma sırasında karşımıza hep “keratin” kelimesi çıkıyor. Keratin aslında saçımızda, tırnağımızda ve dişlerimizde bulunan bir protein türüdür. Saç ve tırnakların uzamasında etkili olan bu protein özellikle kırmızı ve beyaz ette yoğun olarak bulunur. Zaman içerisinde tıpkı vitamin eksikliği gibi vücudumuzda da keratin azalarak eksikliği oluşabiliyor. Kısacası eğer saçınız yavaş ve sağlıksız uzuyorsa, cansızlaşıp mat görünüyorsa keratin eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Tedbir alınmadığı sürece saç dökülmesi gibi kalıcı problemlerle de karşılaşabilirsiniz.  Bu sebeple belirli aralıklarla saçlarımızın keratin bakımına ihtiyacı vardır.

Eğer keratin bakımı yaptırmak istiyorsanız öncelikle güvenilir bir kuaför bulmalısınız. Bu bakımda ilk olarak özel bir şampuan ile saçınız yıkanarak derinlemesine temizlenir. Ardından saç birkaç eşit parçaya ayrılır ve her bir tutama fırça yardımıyla özenle keratin sürülür. Saç uçlarına kadar taranarak her yere nüfuz etmesi sağlanır. Uygulamanın ardından yaklaşık 30-35 dakika bekletilir ve sabitlenmesi için fön makinesi ile saç kurutularak fön çekilir.

ETKİLERİ CEZBEDİYOR

Profesyonel yerlerde ücreti 350 TL’den başlayarak saçın uzunluğuna göre 2 binlere kadar çıkan bu bakım işlemi saçlarınızın elektriklenmesini ve kabarmasını engeller. Canlanan saç sağlıklı uzar. Kalınlaşan saç telleri kopmaz, hâliyle kırık görüntü yok olur. Bakımın uzun süre etkisinin sürmesini istiyorsanız saçınızı en az iki gün yıkamamanız gerekir. Özellikle kuru, yıpranmış ve boyadan dolayı zarar görmüş bir saçınız varsa keratin bakımından sonra saç yıkarken kullandığınız ürünlere de dikkat etmeniz şart. Standart şampuanlar, keratin yüklemesinin ömrünü kısaltır, bu yüzden sülfatsız yani tuzsuz şampuan kullanılması tavsiye ediliyor. Böylece dört beş ay, uyandığınız gibi aynada ışıldayan saçlarla karşılaşabilirsiniz.

İÇERİĞİNE DİKKAT!

Keratin bakımı her ne kadar saçı güçlendirmek için yapılsa da uygulama sırasında yüksek ısı uygulandığı için bir miktar zarar verebiliyor. Keratin botoksunun içeriğinde bulunan formaldehit ise kanserojen bir madde. Bu sebeple birçok marka formaldehitsiz keratin botoksu üretmeye başladı. Siz de uygulama öncesi içeriği sormayı atlamamalısınız.

EVDE BAKIMA DEVAM

Emin ellere emanet ettiğiniz saçlarınızı evde de düzenli olarak zararlı faktörlerden korumalısınız. İlk yapmanız gereken şey ise saç yapınızı tanımak. Sonrasında düzenli kullanım için keratin içeren saç yağı almalısınız. Her ısı öncesi ise saçınızın korunması için keratin spreyini unutmayın. Böylece sprey içindeki keratin ve hyaluronik asit saç içine işleyerek yapısının onarılmasına ve nemin korunmasına yardımcı olur. 

***

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

>> Musluklarınızı parlatmak için yapmanız gereken üzerlerine biraz diş macunu sıkıp bir bez ya da sünger yardımıyla temizlemek.

>> Kapıların ya da dolap kapaklarının iç kısımları da yerden tasarruf etmenize ve eşyalarınızı düzenlemenize yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken biraz askı ve kanca satın almak. Bu yolla deterjan ya da saç şekillendirme gibi ürünleri gizleyebilirsiniz.

>> Fırında sebze pişiriyorsanız, fırınınızı önceden ısıtırken tepsinizi de içine yerleştirin. Sebzelerinizi de sıcak tepsinin üzerine yerleştirin. Böylece yemeğinizin daha hızlı şekilde piştiğini göreceksiniz.

>> Eğer evinizde hamur işlerinin üzerine yumurta sürmek için fırça yoksa dert etmeyin. Bir parça fırın kâğıdını birkaç defa katlayın ve kenarlarını keserek pratik bir fırçaya kavuşun.

>> Yeni bir elbise aldığınızda yıkarken renk atma olayından şüphe duyabilirsiniz. Giysinin küçük bir bölümünü iki parça beyaz kumaş arasına koyarak ütüleyin. Eğer renk atıyorsa ayrı olarak elde yıkamalı ya da kuru temizlemeye vermelisiniz. DUYGU YILMAZ'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...