Evlilikte görev paylaşımı önemli

- Güncelleme:
Evlilikte görev paylaşımı önemli

Türkiye Cumartesi Haberleri

Çiftlerin kendilerini daha mutlu hissedebilmesi için yük paylaşımının olması gerekir. Eşlerin sorumlulukları alanlara ayırıp paylaşması, kalan zamanı da kendilerine ayırmaları bütün aileye iyi gelecektir.

SİBEL CESUR AKYUNAK CEVAPLADI - Merhaba, ben sekiz yıllık evliyim. İki çocuğumuz var. Eşimle genel olarak mutlu bir evliliğimiz var. Evine bağlı biri. Ancak, evle, çocuklarla ilgili bir şeyler yapılması gereken durumlarda son derece duyarsız davranıyor. Böyle bir durumda evin tamirat işlerinin takibi, çocukların okul işlerinin takip edilmesi ve de bütün ev işleri benim üzerimde kalıyor. Başlangıçta onun da destek olmasını istiyordum ancak baktım yapmıyor, huzurumuz kaçmasın diye onun yapması gereken işleri de ben yapıyorum; bir sürü sorumluluğu üstleniyorum. Ama bu durum beni uzun süreçte hem mutsuz hem de sinirli yapmaya başladı. Eşimin de sorumluluk alması için ne yapabilirim? Açıklamalarınız için teşekkür ederim… 
İSTANBUL-BAKIRKÖY- (S.A.A-33)

Merhaba, 

Hanımefendi anladığımız kadarıyla ev hanımı. Ev hanımı olduğu için başlangıçta ev ile ilgili bütün sorumlulukları kendi üzerine almış. Sonrasında ise çocukların da doğmasıyla birlikte, çocukların da sorumluluğu üzerine kalmıştır. Evdeki sorumluluklar paylaşılmadığı için bütün yüklerin altında yorulmuştur. Bu da kendine dinlenme ve rahatlama alanının kalmamasına sebep olmuştur. Kişi kendine vakit ayırmadan sürekli bir koşturmanın içerisinde kaldığı zaman duygusal olarak da yorulmaya ve iyi hissetmemeye başlar. Bunun ardından tolerans aralığı git gide azalır. Bu da kişinin daha gergin ve isteksiz davranmasına sebep olur. Diğer bir taraftan eşi için de bir öğrenme gerçekleşmiştir. Artık bütün sorumlulukları kadının almasına alışmıştır. Sorumlulukları almadığı için bu şekildeki hayata uyumlanmıştır. Burada hanımefendinin yaptığı, iki karpuzu tek elde tutmaya çalışmak gibidir. Buradaki öğrenmenin değişebilmesi ve hanımefendinin kendini daha iyi hissedebilmesi için yük paylaşımının olması gerekmektedir. Bunun için de eşiyle beraber sorumlulukları alanlara ayırmak ve paylaşmak, sonrasında kalan zamanları kendilerine, birbirlerine ayırmaları bütün aileye iyi gelecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...