Evinizdeki gizli bahçe: Balkonlar

- Güncelleme:
Evinizdeki gizli bahçe: Balkonlar

Türkiye Cumartesi Haberleri

Yuvanızın gökyüzüne açılan kapıları balkonlarda yeşil bitkilerden, sepetlerden ve hasırlardan yararlanarak hem şık hem de huzurlu bir ortama kavuşabilirsiniz.

TACİHAN YONGACI'NIN HABERİ - Balkonlar doğru bir dekorasyonla evinize muhteşem bir konfor alanı sunabiliyor. Bu hafta balkon dekorasyonunuz için sıra dışı fikirler ve trendlerin izini süren ilham kaynaklarını bir araya getirdim.
Balkon dekorasyonunun en önemli parçası bitkilerdir.

Evinizdeki gizli bahçe: Balkonlar

Yerleştireceğiniz yeşil bitkilerle, balkonunuzun havasını anında değiştirebilirsiniz. Tavandan aşağı sarkan makrome askılar veya sepetler içerisine yerleştireceğiniz bitkiler, balkonunuz için en güzel alternatiflerdendir. Çeşitli tipte cam kavanozlar, küçük ev seraları veya cam küre şeklindeki teraryumların yanı sıra dekoratif saksıların içine yerleştireceğiniz büyük bitkiler de balkonunuzda kişisel botanik bahçenizi oluşturmanızı sağlayacaktır.

Evinizdeki gizli bahçe: Balkonlar

Geleneksel doku ve tekstillerle modern formları bir araya getirerek balkonunuza bohem bir şıklık kazandırabilirsiniz. Bohem şıklık denince aklınıza Frida Kahlo geliyorsa, gelin sizi onun evine götürelim… Zanaatkâr tasarımlara ağırlık vererek özgür ve renkli bir hayat alanı kurgulamanın dekorasyon anahtarlarını keşfedin.

Evinizdeki gizli bahçe: Balkonlar

İnce uzun bir balkonunuz varsa bu forma uygun mobilyalar seçmeye çalışın. Duvara yaslayacağınız bir divan veya bank, koltuk ve sandalyelere göre daha az yer kaplayacaktır. Mobilyalarınıza uygun bir renkte seçeceğiniz perdeleri, kullanmadığınız zamanlarda ortadan bağlayarak hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca hem gölgelik hem de perde görevini üstlenen yukarıdan aşağı sarkıtabileceğiniz hasırlarla, balkonunuza estetik bir görünüm verebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...