Eşimle ayrı dünyaların insanıyız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Eşimle ayrı dünyaların insanıyız

Türkiye Cumartesi Haberleri  / HABER MERKEZİ

SORU: Doktor hanım ailemle paylaşamadığım problemimi size yazmak istiyorum. 1,5 yıllık evliyim. Eşimi evlendiğim güne kadar tanıma imkânım olmadı. Ailemin benim için uygun bulduğu biriydi. Ben de itiraz etmedim. İlk defa istemeye gittiğimizde gördüm. Güzeldi, beğendim.

Nişanlılık döneminde ailesi izin vermediği için fazla görüşemedik. Görüştüğümüz zamanlarda da yanında hep bir ya da iki kişi oluyordu. Fazla uzatmadan evlendik. Ama benim için kâbus dolu günler başladı. Evin içinde iki yabancı gibiyiz. Dünya görüşümüz bir gibiydi ama değilmiş. Zevklerimiz uymuyor. Birlikte yapabileceğimiz şeylerde orta yolu bulmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çünkü o kendi isteklerinde diretiyor. Bir de küçük çocuğumuz var. Ayrılmak istiyorum ama çocuğa kıyamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum… (Eyüp L.-22- Bakırköy)

SİBEL CESUR AKYUNAK CEVAPLADI:

Eyüp bey merhaba, öncelikle evlilik için çok erken karar vermişsiniz. 22 yaşındasınız şu anda ve neredeyse daha ergenlik dönemi bitmeden evlenmeye karar vermişsiniz. Eskiler bu yaşlarda evlense de artık bu yaşlar evlilik için çok erken. Eğitim dönemi, iş hayatı, kişinin kendini bulması, hayattan beklentileri ancak oluşmaya ve kimliğinin oturmaya başladığı dönemde evlilik doğru bir karar olmayabiliyor. Eşinizi aileniz hangi sebeplerden dolayı uygun bulmuşlarsa o sebepleri düşünün ve evliliğiniz için uygun şartları belirleyin. Zevklerinizi, dünya görüşünüzü konuşarak ortak bir noktada uyumlu olmaya çalışın. Evlilik erken olduğu gibi çocuk sahibi olmak için de erken davranmışsınız. Hamilelik süreci ve doğum bir kadın için kolay bir dönem değildir. Tüm bunlar hızlıca olmuş olabilir ama şimdi sakin sakin eşinizle duygusal ve romantik bir ilişki kurmaya çalışın. Eşinize kendinizi, zevklerinizi, gelecek beklentilerinizi ve hayallerinizi anlatın. Onu da dinleyin ve bu yola beraber çıktık, beraber mutlu bir yol arkadaşı olarak devam edebiliriz diyebilirsiniz. 

Tabii ki siz de onu dinleyin ve ortak hayaller ve hedefle, zevkler oluşturabilirsiniz. Evlilik her iki kişinin birbirini beğenmesi ve sevgisiyle başlayabilir ama devamında hoşgörü, saygı göstermek, şefkâtli, özenli davranmak gerekir. 

Bunlara ek olarak her ailede sorunlar çıkabilir, affedebilmeyi de başarmanız gerekir. Küçük yaşlarda yapılan evlilikler olgunlaşmadan olduğu için ilk zamanlar sıkıntılar yaşanabilir.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...