Çocuğunuz için uçuşu konforlu hâle getirin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çocuğunuz için uçuşu konforlu hâle getirin

Türkiye Cumartesi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çocuğunuzla uçak yolcuğu yapacaksanız dikkat… Aktif bir enfeksiyonu olan çocuklar özellikle de solunum yolu hastalıkları geçirmekte olanlar hem kendileri için hem de diğer yolculara enfeksiyonu bulaştırabilir. Bu yüzden çok zorunlu olmadıkça iyileşene kadar uçmamalıdır.

Çocuğunuz için uçuşu konforlu hâle getirin

Eğer kulak enfeksiyonu varsa kabin içi basınç değişiklikleri, çok şiddetli kulak ağrılarına yol açabilir. Sinüzitli çocuklarda da aynı şekilde şiddetli baş ağrıları oluşabilir. İshali olan çocuklar uzun süren uçak yolculuklarında aşırı sıvı kaybedebilir, bu sebeple düzelene kadar uçmaları önerilmez. Uzun süreli kalp ve akciğer hastalığı olan çocukların da uçuş öncesi doktor kontrolünden geçmeleri gereklidir. 
Çocuğunuz ile birlikte uçuşunuzla ilgili pratik birkaç öneride bulunmak istiyorum.

> Ev ortamında giyilen kıyafetlerin giyilmesi çocukların huysuzlanmalarını önler, kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar.

> Eğer canlı hiperaktif bir çocuğunuz varsa havaalanındaki kalabalıkta kaybolmasını önlemek için kolay fark edilen canlı renklerde giysiler giydirmenizi tavsiye ederim.

> Uzun yolculuklarda yanınızda en sevdikleri birkaç oyuncak, boyama kitapları ve kalemleri, masal kitapları bulundurmanız hâlinde inanılmaz faydalar göreceksiniz.

> Uçakta verilen yiyecek ve içecekleri yok sayarak, çocukların en sevdikleri içecek ve yiyeceklerden ihtiyacı kadar almanızda fayda vardır.

> Biberonla beslenen bebekler için kısa süreli uçuşlarda en az iki, uzun süreli uçuşlarda da üç temiz biberon bulundurmalısınız. Uçakta biberon sterilizatörü bulmak genellikle mümkün olmaz.

> Yeterince alt bezi ve ıslak mendil bulundurmanız şarttır. Eğer kabin memurlarından yardım istenirse uçağın tuvaletleri bez değişimi için uygun hâle getirilebilir. Koku ve hijyen açısından kabinde alt değiştirmek önerilmez.

> Uzun süreli uçuşlarda yolculuktan en azından bir saat öncesinde ve her 6 saatte bir olmak üzere bir soğuk algınlığı veya alerji şurubunun kullanılması çocukların rahatlamalarını ve sakinleşmelerini sağlar. Lütfen hekimimizle iletişime geçin ve dozunu uygun şekilde ayarlayın. Kendiniz doz ve ilaç ayarlamanız hâlinde, faydalı olmak isterken zarar verebilirsiniz.

> Uçuş saatinin çocuğun günlük uyku saatlerine denk gelmesi yolculuğun daha kolay geçmesini sağlar. 

> Eğer mümkün olursa büyük uçaklarda uçmak daha konforludur. Çünkü kabin içi basınç değişikliklerini daha az hisseder ve daha az huzursuzlanırlar.

> Havaalanında bagaj teslimi sırasında herkes aceleyle eşyasını alıp bir an önce çıkmak ister. Bu telaşlı ortamda görevli yük taşıyıcılardan yardım istenmelidir.

> Uçuş sonrasında da her zaman olduğu gibi bol sıvı tüketilmesi çocukların daha kolay adapte olmalarını sağlar.

> Özellikle gidilen yerde aşırı sıcak hava varsa sıvı tüketimi çok daha fazla önem kazanır. Giysiler de gidilen yerdeki hava durumuna uygun olarak en kısa sürede değiştirilmelidir.

> Artık uçak yolculuğu ile ilgili aklınızda bir soru işareti kalmadığını ümit ediyorum. Güzel günlerde görüşmek üzere hoş çakalın.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...