Zuckerberg sonunda duyurdu: Instagram, NFT pazarı olacak

Düzenleyen:
Zuckerberg sonunda duyurdu: Instagram, NFT pazarı olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Meta’nın (eski adıyla Facebook) kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram'a NFT özelliği getireceğini söyledi. Bu özelliğin nasıl olacağını tam olarak açıklamasa da birkaç ay sonra kullanıcıların NFT’lerini profillerinde sunabileceğini açıkladı.

Instagram direktörü Adam Mosseri, geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı bir açıklamada ekibinin NFT’leri araştırdığını söylemişti. Ardından Ocak ayında ise Facebook ve Instagram'daki ekiplerin NFT entegrasyonları üzerinde çalıştığına sızıntılar ortaya çıktı. 

Haberlere göre, kullanıcılar Instagram üzerinden NFT ticareti yapabilecek veya eserlerini sadece sergileyebilecek. Ayrıca kullanıcılar kendi Instagram fotoğraflarını da NFT’ye dönüştürüp satışa çıkarabilecek. Ancak bunların hepsi sadece tahmin. 

Bu tahminler, Zuckerberg’in sözleri ile uyumlu olsa da Meta henüz bir açıklama yapmadı. Bu arada, Meta, Instagram’ın yanı sıra Facebook’a da NFT özelliğini getirmeyi istiyor. Eğer bu gerçekleşirse, her iki platformun da mevcut kitlelerini göz önüne aldığımızda milyarlarca kişiye ulaşan NFT pazarı haline gelecek.

Sosyal medya devi Twitter, geçtiğimiz ay NFT profil resimleri özelliğini kullanıma sunarak bu alana adım atan sosyal uygulamalardan olmuştu. Böylece Twitter kullanıcıları, sahip oldukları bir NFT'yi profil resmi yapabiliyor. 

NFT NEDİR?

NFT'ler, benzersiz dijital öğelerin sahipliğini alıp satmanıza ve blok zincirini kullanarak bunların kime ait olduğunu takip etmenize olanak tanır. 'Takas edilemez jeton' anlamına gelen NFT'ler, teknik olarak çizimler, animasyonlu GIF'ler, şarkılar veya video oyunlarındaki öğeler dahil olmak üzere dijital her şeyi kapsayabiliyor. Bir NFT, gerçek hayattaki bir tablo gibi türünün tek örneği olabilir veya ticaret kartları gibi birçok kopyanın bir kopyası da olabilir. Ancak blok zinciri dosyanın kime ait olduğunu takip etmeyi sağlar. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...