İki milyarder ringe çıkıyor... Zuckerberg, Musk'ın kafes dövüşü teklifini kabul etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İki milyarder ringe çıkıyor... Zuckerberg, Musk'ın kafes dövüşü teklifini kabul etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter ve Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın kafes dövüşü teklifini kabul etti. İki milyarder kozlarını bu defa ringde paylaşabilir.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzay şirketi SpaceX ve son olarak sosyal medya şirketi Twitter'ın sahibi olan Elon Musk, şu anda dünyanın en zengin ismi. Sosyal medya ağı Facebook'un kurucusu olmasının yanı sıra Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın sahibi olan Mark Zuckerberg de dünyanın en zengin ilk 10 insanından biri. Şimdi iki teknoloji lideri, ringde kozlarını paylaşabilir...

Musk'ın Twitter'ına karşılık rakip bir platform kurmaya çalışan Meta şirketi, Musk'ı kızdırmış olmalı. Milyarder isim, Twitter benzeri bir sosyal medya ağı piyasaya sürülürse dünyanın başka seçenek olmaksızın Zuckerberg’in parmağının altına gireceğini ifade etti. Musk'ın bu görüşünün ardından bir Twitter kullanıcısı da ona yorum atarak "Dikkatli olsan iyi olur Elon Musk, şimdi ju jitsu yaptığını duydum" diyerek Zuckerberg’in Uzak Doğu savaş sanatıyla ilgilendiğini söyledi. Musk, bu yorumun üzerine Zuckerberg'e bir çağrıda bulundu... 

MARK ZUCKERBERG'İ KAFES DÖVÜŞÜNE ÇAĞIRDI

Milyarder iş insanı Elon Musk, sosyal medya tarafında en büyük rakibi Mark Zuckerberg'e bir çağrıda bulunarak, Twitter hesabından "Eğer o da kabul ederse ben kafes dövüşüne varım" dedi. 

Facebook'un kurucusu ve Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ise, Elon Musk ile kafes dövüşü yapmayı kabul etti. 39 yaşındaki Zuckerberg, Twitter'da kendisiyle ilgili yapılan yorumları kendi Instagram hesabından paylaşarak, "Konumu gönder" dedi.

İki milyarder ringe çıkıyor... Zuckerberg, Musk'ın kafes dövüşü teklifini kabul etti

Zuckerberg'in Musk'a mesajı

Zuckerberg ile Musk'ın şakalaştığı paylaşımlar sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

Bu arada, Zuckerberg, mayıs ayında ABD'nin California eyaletindeki Redwood City’de bir ju-jitsu turnuvasında iki madalya kazandı. Hatta geçtiğimiz şubat ayında UFC şampiyonu Alexander Volkanovski ile dövüştü. Elon Musk'ın ise dövüş sporları üzerine bir eğitimi ya da başarısının olup olmadığı bilinmiyor. 

MUSK, ZUCKERBERG'İ HEDEF ALIYOR

Öte yandan, tweetler bir şakadan ibaret olsa da iki isim zaman zaman karşı karşıya geldi. 2016 yılında bir SpaceX roketiyle uzaya fırlatılması planlanan Facebook internet uydusunun roketle yerde patlamasının üzerine Zuckerberg, hayal kırıklığına uğradığını söylemişti. Ayrıca birkaç hafta önce Zuckerberg, Twitter’ı daha da sadeleştirdiği için Musk hakkında olumlu sözler söyledi. 

2020’de Elon Musk, hayranlarından Facebook hesaplarını silmelerini önerdi. Birkaç ay önce Musk, Zuckerberg’in aşırı derecede partizan göründüğünü söylemiş, sadece birkaç hafta önce ise sonradan Android işletim sisteminden kaynaklandığı ortaya çıkan bir mikrofon hatası nedeniyle "WhatsApp’a güvenilmez" sözleriyle Meta'yı hedef almıştı. 

Kaynak: BBC, Insider

Derleyen: Hilal Bardakcı / Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...