Zorlu koşullar için geliştirildi! İşte Apple Watch Ultra 2'nin tüm özellikleri ve fiyatı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Zorlu koşullar için geliştirildi! İşte Apple Watch Ultra 2'nin tüm özellikleri ve fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Apple'ın birinci sınıf akıllı saati ilk defa yenilendi. Watch Ultra 2 modelinin tüm özellikleri ve fiyatı açıklanırken, şimdiye kadarki en parlak ekranlı Watch modeli olması nedeniyle ilgi çekti.

Apple, 12 Eylül Salı günü düzenlenen lansman etkinliğinde Watch Ultra 2 akıllı saat modelini tanıttı. Watch Ultra 2, ekstrem sporculara ve daha özel fitness takibi ihtiyaçları olan kişilere yönelik geliştirilmiş üst düzey bir saat olarak piyasaya çıktı. Watch Ultra 2'nin fiyatı ise 799 dolar olarak açıklandı.

Beklendiği gibi, ikinci nesil Watch Ultra orijinaliyle aynı 49 milimetrelik form faktörünü koruyacak ancak yine de bazı önemli yükseltmelere sahip. Özellikle Ultra 2, ekranın çeşitli ışık koşullarında okunmasını kolaylaştırmak için orijinal Ultra'daki 2.000 nit'ten daha yüksek olan yeni ekstra parlak 3.000 nit ekranla geliyor.

Daha karanlık ortamlarda, ekran tek bir parlaklık düzeyine kadar kısılabilir. Gece modu da saatin ortam ışığı sensörü sayesinde artık otomatik olarak etkinleşebiliyor.

S9 ÇİP VE ÇİFT DOKUNMA

Ultra 2, Apple'ın yeni 'çift dokunma' hareketini ve yükseltilmiş Siri işlevselliğini güçlendirecek yeni S9 çipini taşıyan ilk saatler arasında olacak.

Peki, çift dokunma işlevi nedir? Apple Watch Series 9'da olduğu gibi bu hareket, kullanıcıların aramaları cevaplamasına, alarmları ertelemesine ve başparmak ile işaret parmağını hızlı bir şekilde birbirine sıkıştırarak diğer görevleri gerçekleştirmesine imkan tanıyor.

Orijinal Ultra gibi, ikinci nesil olan Watch Ultra da Series 9'a kıyasla daha uzun pil ömrü sunuyor. Apple'a göre Ultra 2, tek şarjla 36 saatlik pil ömrüne ulaşacak ancak düşük güç modunda 72 saate kadar dayanabilecek. Bu, düşük güç modunda 60 saat ve tek şarjla 36 saat dayanabilen selefine göre büyük bir yükseltme değil aslında.

DERİNLİK UYGULAMASINDA İYİLEŞTİRME YAPILDI

Ultra geçen yıl piyasaya sürüldüğünde öne çıkan özelliklerinden biri de tüplü dalgıçlar ve diğer su altı aktivitelerine yönelik derinlik izleme yetenekleriydi. Artık yerleşik 'Derinlik' uygulaması geçmiş dalışları otomatik olarak kaydedecek şekilde yükseltildi; böylece derinlik geçmişini doğrudan saatten takip edebilir veya iPhone uygulamasından daha ayrıntılı istatistikler alabilirsiniz.

WatchOS 10 güncellemesi sayesinde Ultra 2 de Series 9 ile aynı yazılım yükseltmelerine sahip olacak. Güncellemeler arasında yeni bisiklet antrenmanı izleme özellikleri ve yeni, daha güçlü widget'ların yanı sıra geliştirilmiş bir pusula uygulaması da var.

Apple, Watch Ultra 2'de yüzde 95 oranında geri dönüştürülmüş malzemeler kullandığını açıkladı. Şirket, Ultra 2'nin yeni Alpine Loop / Trail Loop bandıyla birlikte 'karbon nötr' olduğunu iddia ediyor. Yani çevre dostu ürünler, karbon salınımına yol açmayan malzemelerden üretilmiş ürünler olduğunu belirtiyor. 

APPLE WATCH ULTRA 2 TÜRKİYE FİYATI KAÇ BİN TL?

Gelelim fiyatına... Apple Watch Ultra 2, 39.999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Bu yeni akıllı saat modelinin sipariş tarihi 22 Eylül ve satış tarihi ise 29 Eylül. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...