Zaman kapsülü 30 yıl sonra bulundu

Zaman kapsülü 30 yıl sonra bulundu

TEKNOLOJİ Haberleri

Aspen Zaman Kapsülü 30 sene sonra oartaya çıkarıldı. İçinde Konferansta sunum yapmış olan Steve Jobs'un kullandığı Lisa adlı farede bulunuyordu.

1983 yılında Colorado – Aspen' de gerçekleştirilen Uluslararası Tasarım Konferansı sonrası organizasyona katılanlar, hazırlanan bir kapsülünün içine çeşitli eşyalar doldurmuş ve kapsülü gizli bir yere gömmüşlerdi. Aspen Zaman Kapsülü 30 sene sonra oartaya çıkarıldı! Kapsülün içinde Konferansta sunum yapmış olan Steve Jobs'un kullandığı Lisa adlı farede bulunuyordu! Steve Jobs tarafından zaman kapsülü olarak adlandırılan bu kapsülün 2000 yılında çıkarılması planlanıyordu fakat istenmeyen oldu ve kapsül kayboldu. Organizasyona katılanlar kapsülün yerini yaklaşık olarak biliyolardı fakat tam yeri bir türlü anlaşılamıyordu. Bunun nedeni ise kapsülün çevresindeki alanın büyük ölçüde değişime uğramış olamasıydı.Rubik kübü, isim etiketleri, Moody Blues müzik albümü, altılı bira paketi gibi birçok çeşit eşya bulunan kapsül 4 metre uzunluğunda bir boru ve National Geographic Kanalının düzenlediği Diggers adlı Tv programında katılımcılar tarafından keşfedildi. İlk akla gelen şey ise Steve Jobs'un faresini bulmaktı. Fare sağlam bir şekilde kapsülde bulundu. Tahminlere göre kapsülde 1000 den fazla küçük eşya bulunuyor.Eşyaların saklanmadan önce poşetlere yerleştirildiği için zarara uğramadıkları ifade ediliyor.Dahası kapsülde çeşitli fotoğrafların olduğu söyleniyor. Konferansta Steve Jobs geleceğe dair düşüncelerini anlatmış ve konuşma kaydı katılımcılara dağıtılmıştı.(uzmanabi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...