Yunanistan'ı rahatsız etti! Bir ülke daha Bayraktar TB2 için harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan'ı rahatsız etti! Bir ülke daha Bayraktar TB2 için harekete geçti

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bayraktar TB2 SİHA hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı, üstelik bu defa Yunan basını tarafından! Türk savunma sanayisini yakın markaja alan komşu ülke medyası, bir ülkenin daha Bayraktar TB2 satın almak için Baykar ile anlaşmak üzere olduğunu ileri sürdü. 

Savunma sanayi şirketi Baykar’ın geliştirdiği silahlı insansız hava araçları tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Öyle ki yabancı basında Bayraktar TB2’den Bayraktar Kızılelma’ya (MİUS) kadar Türk hava araçlarına ilişkin analizler yazılıp çiziliyor. Yunan basınına gelecek olursak, neredeyse her gün gazetelerinde, TV kanallarında ve diğer medya organlarında Türk savunma sanayisi hakkında en az bir haber görmek mümkün; bu hiç de abartı olmaz.

Son olarak Bayraktar TB2, Yunanca yayın yapan 'Slpress' adlı internet sitesinin gündemi oldu. Haber kaynağı, komşusu olan Kuzey Makedonya’nın Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA (silahlı insansız hava aracı) sipariş etmek için anlaşma yapacağını iddia etti.

Slpress adlı internet sitesi söz konusu haberi, “Makedonya Cumhurbaşkanı, Türk savaş kulübüne katılma peşinde” başlığıyla yayınladı. Haberde Kuzey Makedonya liderinin Türk yapımı insansız hava araçlarından satın almak için imalı bir açıklama yaptığı belirtildi.

Yunanistan'ı rahatsız etti! Bir ülke daha Bayraktar TB2 için harekete geçti

KUZEY MAKEDONYA BAYRAKTAR TB2’YE TALİP İDDİASI

Ukrayna savaşında aktif olarak kullanılmasıyla tüm dünyanın ilgisini çeken ve ihracat kapılarını sonuna kadar açan Bayraktar TB2, Balkan ülkesi Kuzey Makedonya’nın da dikkatini çekti. Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Ankara ile savunma sanayi alanında satın alımlar yapmak üzere görüştüklerini açıkladı. 

Stevo Pendarovski, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla her şeyin daha acil hale geldiğini ve Türkiye ile askeri iş birliği yapacaklarını söyledi. Ayrıca Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında yıllardır devam eden askeri ortaklıkların olduğuna vurgu yaparak pek çok subayın Türkiye’deki askeri okullarda eğitim aldığını ifade etti.

Yunanistan'ı rahatsız etti! Bir ülke daha Bayraktar TB2 için harekete geçti

ÜSKÜP’ÜN GÜNDEMİNDE BAYRAKTAR TB2 Mİ VAR?

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’ye Türk SİHA’larından satın alıp almayacakları sorulunca, lider, Türkiye’den askeri teçhizat ve silah alımı için düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Ancak Bayraktar TB2’lere ilişkin net bir şey söylemese de “Tabii ki bu hassas bir konu ve bunu herkesin önünde ayrıntılı olarak konuşmak istemem.” diyerek Yunan medyasının da dikkatini çeken bir imada bulundu.

BAYRAKTAR TB2, 28 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Baykar’ın Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla geliştirip ürettiği Bayraktar TB2 SİHA, şimdiye kadar toplamda 28 ülkeye ihraç edildi. Son olarak geçtiğimiz hafta yapılan bir sözleşmeyle Kuveyt, Baykar'dan 370 milyon dolar değerinde TB2 satın almak için anlaştı.  Bayraktar TB2 sipariş eden ülkeler arasında Ukrayna, Azerbaycan, Libya, Türkmenistan, Fas, Kırgızistan, Nijer, Etiyopya, Pakistan, Tacikistan, Polonya, Cezayir, Somali, Irak, Litvanya, Cibuti bulunuyor.

BAYRAKTAR TB2 ÖZELLİKLERİ NELER?

-Haberleşme Menzili: <300 km

-Faydalı Yük Kapasitesi: 150 kg

-Faydalı Yük - Mühimmatlar: 4 Adet Lazer Güdümlü Akıllı Mühimmat

-Kalkış ve İniş: Pist (Otomatik)

-Havada Kalış: 27 Saat

-Yükseklik: 2.2 mt.

-İtki Tipi: 105 Hp İçten Yanmalı Enjeksiyonlu Motor

-Seyir - Maksimum Hız: 70 knot - 120 knot

-Yakıt Kapasitesi / Tipi: 300 Litre / Benzin

-Maksimum Kalkış Ağırlığı: 700 kg

-Kanat Açıklığı: 12 mt.

-Uzunluk: 6.5 mt.

-Operasyonel - Maksimum İrtifa: 18.000 feet - 25.000 feet

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...