Yunan güvenlik uzmanından itiraf gibi açıklama: Biz yerimizde sayıyoruz, Türkiye yükseliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan güvenlik uzmanından itiraf gibi açıklama: Biz yerimizde sayıyoruz, Türkiye yükseliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yunan güvenlik uzmanı Zorzovillis, kalema aldığı makalede itiraf gibi açıklamalara yer verdi. Zorzovillis, Türkiye'nin geliştirdiği sistemlerin Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını söyleyerek, Atina yönetimini sistem geliştirememekle eleştirdi. Zorzovillis, Türkiye'nin TAYFUN balistik füzesine ve silah sisteminin menziline de dikkat çekti. 

Atina merkezli Güvenlik ve Savunma Analizleri Enstitüsü Başkanı Periklis Zorzovilis, Yunanistan'ın savunma sanayii atılımları ve eksik yönleri üzerine kaleme aldığı makalede, Türkiye'nin başarısına dikkat çekerek Atina yönetimini eleştirdi. Zorzovilis, Türk silah sistemlerinin menzilindeki artışın, Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Zorzovilis'in, Türkiye'nin TAYFUN balistik füzesine ve silah sisteminin menziline ayrıca parantez açtığı görüldü.

'YÜKSELTME VE GÜÇLENDİRME'YE İHTİYACIMIZ VAR

Yunanistan'ın son 20 yıldır savunma sistemleri konusunda büyük bir satın alma programı uygulayamadığına dikkat çeken Zorzovilis, şu anda hizmette olan savunma sistemlerinin de, 20 yıldan fazla bir süredir herhangi bir yükseltme veya geliştirmeden geçmediğini belirtti.

Zorzovilis, Türkiye cephesinde ise niteliksel bir yükseliş yaşandığını ifade etti.

Yunanistan'ın sahip olduğu sistemlerin 'yükseltme ve güçlendirme ihtiyacı' dışında, çok ciddi başka bir sorunla karşı karşıya olduğunu yazan Zorzovilis makalesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve buna bağlı olarak Batı (NATO / Avrupa Birliği) ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin kopması nedeniyle, Rus menşeli TOR-M1, OSA-AK/AKM ve S-300PMU1 savunma sistemlerinin hizmet dışı bırakılması için geri sayımın başlatılması muhtemeldir." diye konuştu.

TÜRK İHA'LARININ BAŞARISI SAVAŞTA KANITLANDI

Türk sanayi ve teknoloji üssünün araştırma-geliştirme, tasarım ve üretim alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Zorzovilis, Türkiye'nin artık ulusal ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra dünya pazarında bir tedarikçi olarak kendini konumlandırmayı başardığını ifade etti.

Zorzovilis, Türk tasarımı ve üretimi insansız hava aracı sistemlerinin, Dağlık Karabağ savaşı ve Ukrayna'da, 'savaşta kanıtlanmış' silah sistemleri kategorisine girdiğini vurguladı.

Bu başarıların, Türk İHA'larına olan rağbeti artırdığını belirten Zorzovilis, Bayraktar TB2'nin Azerbaycan, Etiyopya, Katar, Fas, Ukrayna, Pakistan, Polonya vb. ülkelerde kayda değer ihracat başarıları elde ettiğine dikkat çekti.

TAYFUN FÜZELERİ AYRINTISI

Zorzovilis makalesinde, yakın zamanda testi gerçekleşen Türkiye'nin TAYFUN balistik füzesine ve silah sisteminin menziline dikkat çekti. 

Türk tasarımı sistemlerin menzilindeki artışın, "Yunan stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını" belirten Zorzovilis, bu sistemlerin Yunan topraklarındaki herhangi bir noktayı vurabileceğini ifade etti.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...