YouTube’dan kullanıcıları çıldırtacak karar: İki değil üç değil tam beşi peş peşe

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmodo
YouTube’dan kullanıcıları çıldırtacak karar: İki değil üç değil tam beşi peş peşe

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmodo

Teknoloji devi Google’a ait video paylaşım sitesi YouTube, sessiz sedasız bir şekilde yeni reklam formatını uygulamaya koydu. Bu yeni reklam biçimi ücret ödemeden YouTube’ı kullananları tam anlamıyla çıldırtacak.

YouTube platformunun aldığı karara bakılırsa, artık ücretsiz şekilde platformu kullananlar her videodan önce peş peşe beş video izlemek zorunda kalacak. Bu reklamları atlamak ise imkansız, video açılana kadar beş reklamı da izlemek zorunlu. Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube’ın amacı, kullanıcıları ücretli abonelik sistemi Premium'a yönlendirmek. 

Şu anda test edildiği anlaşılan bu yeni reklam formatına kadar kullanıcılar YouTube’da video izlemeye başlamadan önce iki reklam izlemek zorunda bırakılıyordu. 
YouTube’ın reklam kararı sosyal medyada büyük tepki çekti. YouTube Free kullanıcıları atlamanın mümkün olmadığı beş videonun oldukça fazla ve can sıkıcı olduğunu dillendirdi. 

YOUTUBE'DA 6 SANİYE UZUNLUKTA 5 REKLAM 

Konuya ilişkin açıklama yapan YouTube ise beş reklamdan oluşan yeni reklam formatını kabul etti. YouTube’ın da açıkladığı gibi, bu ‘tampon’ reklamlar genellikle 6 saniye uzunluğunda ve atlanamayan kısa biçimli reklamlardır.

Şu anda tüm YouTube kullanıcıları beş reklamdan oluşan yeni formatı deneyimlemiyor. Sadece belli başlı kullanıcılar yeni formata geçmek zorunda kaldılar. Ancak ilerleyen haftalarda bu özelliğin herkese sunulması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...