YouTube'dan herkesin işine yarayacak özellik: Farklı dillerde dublaj geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube'dan herkesin işine yarayacak özellik: Farklı dillerde dublaj geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

YouTube, uzun biçimli videolar için dublaj desteğini herkese sundu. Yeni yayınlanan özellik sayesinde hem yayınlanmadan önce hem de yayınlandıktan sonra videolara farklı dillerde dublaj desteği eklenebilecek. Böylece YouTuberların daha fazla kişiye ulaşması ve videoların daha fazla kişi tarafından izlenmesi bekleniyor. Peki, YouTube dublaj nasıl yapılır? Dublaj özelliği nasıl kullanılır? İşte bu soruların cevabı...

Dünyanın en popüler video akış platformu YouTube, ünlü YouTuber MrBeast dahil bir grup kullanıcıyla test ettiği yeni özelliği kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik, farklı dillerde dublaj. Örneğin, MrBeast'in videolarında da kullanılan dublaj özelliği sayesinde Türkçe seslendirmeyle videoları izleme fırsatı bulmuştuk. İşte YouTube için bu ‘devrim’ niteliğindeki yenilik tüm kullanıcılara ulaşıyor. Peki, YouTube dublaj nasıl açılır? Youtube dublaj özelliği nasıl kullanılır? 

Geçtiğimiz aylarda başlayan dublaj test çalışmalarını tamamlayan YouTube, dünya çapında kullanıma sundu. Dublaj özelliği yalnızca videoyu üreten, yani yükleyen kaynak tarafından dublaj sağlanırsa kullanılabilecek. Eğer YouTube’da yayınlanan bir videonun dublajı varsa, altyazıları aktif eder gibi seçenekler kısmından Türkçe dublajlı olarak videoyu izleyebileceksiniz.

Farklı dil seçeneklerindeki dublaj özelliği sayesinden YouTuberlar çok daha fazla kullanıcıya ulaşmış olacak. Çünkü videoları farklı dilleri kullanan insanlara da ulaşabilecek.

YOUTUBE DUBLAJ NASIL KULLANILIR?

YouTube’da bir videoyu açtığınızda ‘Ayarlar’ menüsüne tıkladıktan sonra ‘Ses parçası’ olarak adlandırılan bir seçeneği göreceksiniz. ‘Ses parçası’na tıklayarak hangi dillerde dublaj seçeneği olduğunu görebileceksiniz. Ancak dublaj sadece videoyu yükleyen kişi dublaj özelliğini aktif ettiyse kullanılabilir.

Dublaj özelliği şimdilik yalnızca uzun biçimli videolarda kullanılabilecek ancak gelecekte kısa biçimli video formatı olan ‘Shorts’ videolarına da geleceğini şirket açıkladı.

Öte yandan, dublaj özelliği masaüstü, mobil, tabletler ve TV'lerde aktif olarak kullanılacak.

2 MİLYON SAAT DUBLAJLI VİDEO İZLENDİ

Dünyanın en yaygın çevrim içi video ağı YouTube’ın yayınladığı verilere göre, test sürecinde 3 bin 500'den fazla videoda 40'tan fazla dil için dublaj özelliği kullanıldı. Bu videoların toplam izlenme süresinin en az yüzde 15'i dublajlı olarak farklı dillerde izlendi. Dublajlı video izlenme süresinin Ocak 2023 tarihinde 2 milyon saatin üzerinde olduğu açıklandı.

YOUTUBE PODCAST ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR

YouTube, Music uygulamasına podcast özelliğini getirmeye hazırlanıyor. Şirketin sözcüsü, yakında hem sesli hem de video öncelikli podcast'leri ABD'deki kullanıcılara sunmaya başlayacaklarını belirtti.

Bununla birlikte, özelliğe ilişkin detaylar da ortaya çıktı. YouTube Music'te podcast'leri arka planda dinleme ücretsiz olacak. Arka planda dinleme yeteneği sayesinde telefonunuzu kilitleseniz bile dinlemeye devam edebileceksiniz. Ancak ücretsiz pakette reklamlar da olacak.

Podcast’in ABD dışındaki kullanıcılara ne zaman ulaşacağı ise belirsiz. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...