YouTube'da büyük değişiklik! 'Bir kez daha düşünün' diye uyaracak

Düzenleyen:
YouTube'da büyük değişiklik! 'Bir kez daha düşünün' diye uyaracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube'da son dönemlerde bazı yenilikler gerçekleşmişti. Hatta son olarak YouTube için yeni bir algoritma geliştiriliyordu. Şimdi ise YouTube yorumlarını etkileyecek bir yenilik daha yolda.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube'da yorumlarla ilgili köklü bir değişiklik yapılacak. Bunun için YouTube 'yapay zeka'dan yararlanacak.

Aktarılanlara göre şirket, bir yapay zekâ aracılığıyla yorumları gönderilmeden önce tarayacak ve saldırgan olabileceği tespit edilen yorumlar için kullanıcılara "yorumları saygılı tutmalarını" hatırlatacak bir bildirim gönderecek.

Google'ın yeni özelliği aslında sosyal medya devi Instagram'ın geçtiğimiz dönemlerde kullanıma sunduğu bir özelliğe oldukça benziyor.

Nefret söylemi içeren yorum yapmaya çalıştıklarında kullanıcıları uyaran ve tekrar düşünmelerini isteyen bir mekanizma geliştiren Instagram, platform kurallarını sürekli olarak ihlal eden kullanıcı hesaplarının ise devre dışı bırakılabileceğini söylemişti.

Instagram'dakine benzer bir şekilde çalışan yeni YouTube özelliği de yapılan yorumda aşağılayıcı bir söylem tespit ederse yorum gönderilmeden önce kullanıcıya uyarıda bulunacak.  Bu noktada kullanıcılar, yorumu düzenleyebileceği gibi hiçbir şey yapmadan olduğu şekilde paylaşabilecek.

Bir başka deyişle platform, kullanıcıları kısıtlamak yerine yorum yapmadan önce "bir kez daha düşünmelerini" teşvik edecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...