YouTube, can sıkan sorunu yeni özellikle çözecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube, can sıkan sorunu yeni özellikle çözecek

TEKNOLOJİ Haberleri

YouTube, getirdiği yeni özelliklerle kullanıcılarının deneyimini yükseltiyor. Video akış platformu test ettiği yeni özellikle yanlışlıkla durdurulan videoların önüne geçecek.

Android Authority tarafından bugün paylaşılan habere göre YouTube, YouTube Premium aboneleri için kullanım deneyimini artıracak bir özelliği test ediyor. Yeni özellik sayesinde YouTube kullanıcıları, izleme sırasında yanlışlıkla yapılan dokunmalarla videolara müdahale etmeyecek.

YOUTUBE PREMIUM, VİDEOLARI KİTLEYECEK

YouTube üzerinden video izlemek oldukça keyifli. Fakat bu videolara yanlışlıkla dokunarak dondurmak ya da ileri geri sarmak hiç de keyif vermiyor. YouTube da bunu engellemek için yeni bir özellik test ediyor.

Test aşamasındaki özelliğe göre YouTube videoları sağ üstte yer alan dişli çark seçeneği sayesinde kilitlenecek. Kilitlenen videolara herhangi bir dokunma olsa da müdahale olmayacak. Böylece kullanıcılar rahat bir şekilde vide izlemenin keyfini sürdürecek.

Videoları kitleme özelliği şimdilik sadece Android ve iOS kullanıcıları tarafından test ediliyor. Yani masaüstü sürümde böyle bir fonksiyon mevcut değil. Öte yandan test aşaması, 30 Temmuz tarihine kadar sürecek. YouTube Premium kullanıcıları, video akış platformunun ana sayfası üzerinden test özelliği için davet alıp almadıklarını görebilirler.

YouTube ayrıca reklam engelleyici kullananlar için de yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliğe göre artık reklam engelleyiciyi 3 kere kullanan yani reklam engelleyiciyle 3 kere video izleyen kullanıcılar artık video izleyemeyecek. Kısaca özetlemek gerekirse reklam engelleyiciyle video izleyen YouTube kullanıcıları, kara listeye alınacak ve video izleyemeyecek.

(Kaynak: Android Authority)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...