Yöneticinin söylediğini yap, yaptığını yapma

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yöneticinin söylediğini yap, yaptığını yapma

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yöneticiler hassas bilgilere erişimleri ve büyük para transferlerini onaylama yetkileri sebebiyle siber saldırganların hedefleri arasında yer alıyor. Buna karşın raporlar üst düzey yöneticilerin söyledikleri ile yaptıkları arasında önemli bir siber güvenlik “davranış boşluğu” olduğunu ortaya koyuyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - BT yazılım ve araştırma şirketi İvanti’nin Avrupa, ABD, Çin, Japonya ve Avustralya’da 6.500’den fazla üst düzey yönetici, siber güvenlik uzmanı ve ofis çalışanıyla yaptığı görüşmeler sonucunda hazırladığı rapora göre yöneticilerin neredeyse tamamı (%96) “kurumlarının siber güvenlik görevini en azından orta düzeyde desteklediklerini veya bu konuya yatırım yaptıklarını” iddia ediyor, yüzde 78’i kurumun zorunlu güvenlik eğitimi verdiğini, yüzde 88’i “kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı gibi tehditleri tanımaya ve bildirmeye hazır olduklarını” söylüyor. Buna karşın hatırlaması kolay parolalar kullanan yöneticilerin oranı yüzde 77, kimlik avı bağlantılarına tıklayanların oranı yüzde 35 ve iş uygulamaları için varsayılan parolaları kullanma oranı ise yöneticilerde yüzde 24 olarak ortaya çıkıyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...