Yıllardır beklenen özellik Android 14 ile tüm telefonlara gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yıllardır beklenen özellik Android 14 ile tüm telefonlara gelecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Android 14 güncellemesiyle telefonlara web kamera özelliği gelecek. Bu özellik daha önce Apple’ın iOS 16 işletim sistemi sürümüyle iPhone’lara sunulmuştu. 

Bilgisayarların görüntülü görüşme yapmaya yarayan web kameralarının görüntü kalitesi oldukça düşüktür. Bu nedenle pek çok kişi bilgisayarların web kamerasıyla görüntülü konuşma yapmak istemez. Bunun yerine, akıllı telefonun kamerasını üçüncü taraf uygulamalar indirerek bilgisayara entegre ederler.

Teknoloji devi Apple, iOS 16 işletim sistemi güncellemesiyle telefon kameralarını doğrudan webcam (web kamerası) olarak kullanmayı sağlayan özelliği kullanıcılara sunmuştu. Şimdi ise Android de aynı adımı atmaya hazırlanıyor.

ANDROID TELEFONLAR WEBCAM OLACAK

Android 14 sürümüyle kullanıcılar, tak-çalıştır şekilde telefonunun kamerasını webcam olarak kullanabilecek. Yeni gelecek özelliği Android geliştiricisi Mishaal Rahman keşfetti ve ayrıntıları anlattı.

Geliştirici, özelliği Android Açık Kaynak Projesi kütüphanesinde gördüğünü aktardı. Google’ın ‘DeviceAsWebcam’ ismini verdiği bir sistem üzerinde çalıştığını belirtti.

Keşfedilen kodlara göre, USB video sınıfını ve UVC modunu destekleyen bu özellik sayesinde Android akıllı telefonlar bilgisayarlara yerleştirildikten sonra web kamera olarak kullanılabilecek.

Bu arada, webcam modu Android’de yeni bir özellik değil ancak şimdiye kadar yalnızca üçüncü taraf uygulamalarla webcam desteği sağlamak mümkündü. İlk defa herhangi bir üçüncü taraf uygulamaya ihtiyaç kalmadan doğrudan cihaz üzerinden telefon web kamerası olarak kullanılabilecek.

(9to5Google)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...