Yılın son uzay yürüyüşü tamamlandı

Yılın son uzay yürüyüşü tamamlandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Rus kozmonotlar, servis modülüne fotoğrafik ve bilimsel ekipman monte etmek üzere çıktığı uzay yürüyüşü, yılın son yürüyüşü oldu.

Uluslararası Uzay İstasyonu 'nda (UUİ) görevli Rus kozmonotlar, istasyonun Rus kısmı olan Zvezda servis modülüne fotoğrafik ve bilimsel ekipman monte etmek üzere uzay yürüyüşüne çıktı. Rus kozmonotların yürüyüşü, yılın son uzay yürüyüşü oldu. Komutan Oleg Kotov ve Uçuş Mühendisi Serhey Ryazanskiy, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Ruslara ait olan kısmına bir çift yüksek kaliteli kamera takma görevini üstlendi. Yaklaşık yedi saat süren görevin, Rus Federal Uzay Ajansı ile uzay istasyonundan çekilen Dünya resimlerini müşterilerine servis eden Kanadalı UrtheCast şirketi arasındaki ticari çalışmanın bir parçası olduğu ifade edildi. Bu uzay yürüyüşü, bir haftadan kısa bir süre içerisinde gerçekleşen üçüncü uzay yürüyüşü olurken, UUİ'de görev yapan 6 astronotun bu sene içerisinde yapacağı son yürüyüş oldu.
Geçtiğimiz günlerde yapılan diğer iki uzay yürüyüşü, istasyonun soğutma sistemini tamir etmek üzere ABD'li astronotlar Rick Mastracchio ve Michael Hopkins tarafından gerçekleştirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...