Yeni XBox konsol ne zaman çıkacak? Microsoft yeni Xbox çıkış tarihi, fiyatı ve özellikleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni XBox konsol ne zaman çıkacak? Microsoft yeni Xbox çıkış tarihi, fiyatı ve özellikleri

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Microsoft, yeni Xbox konsolu için harekete geçti. Teknoloji devi bir sonraki Xbox’ı PlayStation 6’dan önce piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni Xbox'un çıkış tarihi sızdırıldı. Oyun tutkunlarını heyecanlandıran bu gelişme sonrası XBox'ın yeni modeli ne zaman çıkacak? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. Yeni Xbox çıkış tarihi ne zaman,Xbox fiyatı belli mi? detayları…

Teknoloji devi Microsoft  yeni XBox serisini Sony’nin çıkaracağı PlayStation 6’dan önce oyunseverler ile buluşturmayı planlıyor. İddiaya göre Microsoft, Xbox 360 modelinde benimsediği stratejiyi bir kez daha uygulayarak, Sony'den erken davranacak.Yeni Xbox için çıkış tarihi sızdırılırken yeni Xbox’ın özellikleri ile ilgili detayları da gün yüzüne çıkardı. Peki Yeni XBox ne zaman çıkacak? 2024 yılında yeni bir XBox mı geliyor? Oyun dünyasını meraklandıran bu gelişmeler sonrası arama motorlarında yeni Xbox konsolu için birçok araştırma yapılıyor. Yeni XBox ne zaman çıkacak? Microsoft yeni Xbox  çıkış tarihi ve fiyatı ne? Sorularına yanıt aranıyor. Ayrıca Microsoft yeni Xbox  özellikleri nasıl olacak öğrenilmeye çalışılıyor. İşte Yeni XBox için sorgulanan o detaylar…

XBOX NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sızıntılarıyla bilinen RedGamingTech adlı YouTube kanalının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Microsoft, yeni nesil Xbox'u 2026 yılında piyasaya sürecek. Microsoft, yeni nesil Xbox konsolu için 2026 yılını hedefliyor. Bu iddia yeni cihazın, Sony’nin 2027 civarında piyasaya sürmesi beklenen PlayStation 6’dan daha önce tanıtmak istediğinin kanıtı niteliğinde.

YENİ XBOX ÖZELİKLERİ

Bununla birlikte, 2026'da tanıtılacak Xbox modelinin, Xbox Series X'in donanımsal olarak daha yüksek performanslı bir sürümü olabileceği de iddialar arasında. Microsoft ve AMD’nin birlikte çalışarak Zen 5 mimarisini konsola yerleştirileceği iddia edildi. 

XBOX FİYATI NE KADAR OLACAK?

Yeni Xbox'un fiyatı henüz belli değil. RedGamingTech'in iddiasına göre, yeni nesil Xbox, AMD'nin Zen 5 CPU'su ve RDNA 5 GPU'su (grafik kartı) ile desteklenecek. Zen 5'in 2024'te çıkacağı, Zen 6'nın ise yalnızca PlayStation 6'da kullanılacağı tahmin ediliyor.

Bu durum yeni Xbox'un PlayStation 6'dan daha ucuz olmasına, aynı zamanda daha düşük bir donanım performansına sahip olmasına neden olacak. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi, şirket aynı stratejiyi Xbox 360'ta da uygulamıştı, o performans kaybını "düşük fiyat" ile telafi etmeyi başarmıştı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...