Yeni Windows 10 güncellemesiyle o can sıkıcı hata düzeliyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Microsoft
- Güncelleme:
Yeni Windows 10 güncellemesiyle o can sıkıcı hata düzeliyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Microsoft

Microsoft, Windows 10 22H2 için yeni güncelleme sundu. Bu güncellemeyle birlikte uzun süredir kullanıcıların şikayet ettiği o hata da nihayet çözüldü!

Teknoloji devi Microsoft, Windows 10'un 22H2 sürümü için KB5031445 güncellemesini piyasaya sürdü. Bu güncelleme ile birlikte dokunmatik ekranlı cihazları etkileyen o can sıkıcı hata da dahil olmak üzere birçok problem için düzeltmeler sunuldu.

DOKUNMATİK EKRANLI CİHAZLARI ETKİLEYEN HATA ÇÖZÜLÜYOR

Microsoft destek sayfasına göre Windows 10 22H2 için bu hafta yayınlanan güncelleme, dokunmatik ekranlı cihazları etkileyen bir hatayı düzeltiyor. Şirket, kullanıcının bilgisayarına birden fazla monitör bağlı olması durumunda sorunun dokunmatik ekranın düzgün çalışmamasına sebep olduğunu aktarıyor.

Ayrıca güncelleştirme, ctfmon.exe ve TextInputHost.exe işlemlerinde bellek sızıntılarına sebep olan sorunları da çözüyor. v4 sürücülerine sahip yazıcılar kullananlar için KB5031445 güncellemesi, yazdırma sırasında hatalara yol açabilecek bir sorunu ortadan kaldırıyor.

Yeni Windows 10 güncellemesiyle o can sıkıcı hata düzeliyor!

Kullanıcının bilgisayarında birden fazla ağ kartı takılı olduğunda başka bir düzeltilen hata ortaya çıkıyor. Bu hata, takılı ikinci ağ kartının tanımlanmış bir varsayılan ağ geçidine sahip olmaması durumunda bağlantı kaybına neden oluyordu.

Windows 10 22H2'de Outlook kullananlar için KB5031445 güncelleştirmesi, Microsoft'un e-posta istemcisinin donmuş görünmesine neden olan bir sorunu da gideriyor. Bu durum, kullanıcı Internet Yazdırma Protokolü'nü (IPP) kullanan bir yazıcıyı kullanarak bir ileti yazdırmaya çalıştığında meydana geliyordu.

Microsoft, Windows 11'in piyasaya çıkması ile birlikte Windows 10 desteğini de ilerleyen yıllarda sonlandıracak. Şirket daha önce yaptığı bir açıklamada, 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren Windows 10'a desteğini keseceğini açıklamıştı. Windows 10 için gelen son büyük güncelleme ise Ekim 2022'de piyasaya çıkan 22H2 güncellemesi olmuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Microsoft
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...