Yeni CEO hızlı başladı: Twitter'dan beş yeni özellik! YouTube gibi olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni CEO hızlı başladı: Twitter'dan beş yeni özellik! YouTube gibi olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter Elon Musk'ın satın aldığından beri yeniliklere doymadı. Üstüne bir de yeni CEO'nun gelmesiyle bu durum katlanarak büyüyecek gibi görünüyor. Twitter'a videolar için beş özellik geliyor. Sosyal medya platformunun bu özelliklerle YouTube ile hiçbir farkı kalmayacak.

Elon Musk satın aldığından beri Twitter üzerinde birçok değişiklik yaptı. İş insanı, şimdi videolar üzerinde çalışmaya başladı. Social Media Today tarafından bugün yayınlanan habere göre Twitter, Blue aboneleri için uzun videolar paylaşma özelliğini sundu. Fakat uzun videoların sosyal medya platformunda yer alması bir özelliği daha gerekli kıldı. Twitter, Blue aboneleri için bir de videolara oynatma seçeneklerini de ekledi. Bu sayede kullanıcılar, videoları istediği hızda sıkılmadan izleyecek. 

ELON MUSK'IN ARKADAŞI YENİ ÖZELLİKLER TALEP ETTİ

Elon Musk'ın yakın arkadaşı Jason Calacanis Twitter hesabı üzerinden sık sık yeni özellik üzerinde önerilerde bulunuyor. Öyle ki Calacanis adeta Twitter danışmanı haline geldi.

Jason Calacanis yine hesabından yaptığı paylaşımla Twitter için video indirme ve otomatik transkriptler özelliğini istedi. Twitter için beklenen özelliklerin tamamı ise şekilde:

  • Resim içinde resim oynatma 
  • Video içeriği için transkriptler 
  • Video indirme seçenekleri 
  • Profillerde videolar için özel sekme 

Resim içinde resim oynatma özelliği sayesinde kullanıcılar, uygulamadan çıksa bile içeriği izlemeye devam edebilecek. Bu sayede içerikler kesintisiz olarak oynatılacak. Video içeriği için eklenen transkriptler ile de kullanıcılar, ses dışında yazıyla da neler konuşulduğunu anlayacak.

Video indirme seçenekleri, Twitter kullanıcıları için oldukça önemli olacak. Çünkü kullanıcılar, sosyal medya platformundan video indirmek için üçüncü taraf uygulamalara başvuruyor. Fakat yeni özellik sayesinde buna gerek kalmayacak.

Videolar için gelecek bir diğer önemli özellik ise yeni video sekmesi olacak. Profillerde yer alacak video sekmesi Twitter arayüzünü doğrudan etkileyecek. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu özellikler henüz test aşamasında bile değil. Fakat Twitter danışmanı haline gelen Jason Calacanis'in öneride bulunduğu özellikler sırasıyla sunuluyor.

(Social Media Today)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...