Yeni 24 inçlik Apple iMac için geri sayım! Çıkış tarihi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Mark Gurman
- Güncelleme:
Yeni 24 inçlik Apple iMac için geri sayım! Çıkış tarihi belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Mark Gurman

Apple çok yakında yeni iMac ve MacBook Pro modelleri ile karşımıza çıkacak. Beklenen lansman için tarih belli oldu.

Apple yeni iMac modelleri ile çok yakında karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın iddialarına göre şirketin bir sonraki hamlesi, yeni iMac'lerini piyasaya sürmek olacak. Gurman, beklenen modellerin bu ayın sonlarına doğru büyük bir etkinlik ile duyurulacağını öne sürüyor.

YENİ 24 İNÇ iMAC YAKINDA ÇIKACAK

Mark Gurman'a göre merakla beklenen etkinliğin öne çıkan ürünü yenilenen 24 inçlik iMac modeli olacak. Şu anda piyasaya mevcut olan 24 inç iMac, Nisan 2021 tarihinde piyasaya çıkmıştı. Aradan geçen iki yıllık süre zarfında şirket, modeli daha da geliştirerek tüketicilerle buluşturmak istiyor.

24 inç iMac modeli şu anda M1 çipiyle satışa sunulan tek Mac olma özelliğine sahip. Mark Gurman daha önce bir sonraki iMac'in M2 yerine daha güçlü M3 çipi ile donatılacağını öne sürmüştü. Ancak Gurman son bülteninde yeni cihazın hangi çipe sahip olacağına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Yeni 24 inçlik Apple iMac için geri sayım! Çıkış tarihi belli oldu

MACBOOK PRO MODELLERİ DE YENİLENEBİLİR

Apple'ın etkinlikteki tek sürprizi elbette ki yeni 24 inç iMac olmayacak. Gurman, şirketin 13, 14 ve 16 inç MacBook Pro stoklarının birçok Apple Store'da tükendiğine ilişkin gözlemini paylaştı. Ünlü analist, şirketin bu modelleri de yenileyebileceği ihtimalini öne sürdü. Özellikle de 14 ve 16 inç MacBook Pro'larda önemli iyileştirmeler yapılabileceği aktarıldı.

Şu anda piyasada mevcut olan MacBook Pro modelleri bu yılın Ocak ayında duyurulmuştu. Dolayısıyla bu ay sonunda yapılacak etkinlikte şirketin bu ürünlerini yenilemesi, Apple'dan pek de alışılmadık bir hamle olarak karşılanabilir.

LANSMAN TARİHİ GELDİ

Mark Gurman, resmi duyurunun 30 Ekim Pazartesi ya da 31 Ekim Salı günü yapılabileceğini öne sürdü. Tasarım konusunda şirketten pek fazla radikal bir değişiklik beklenmese de performans konusunda ciddi iyileştirmeler ve ekran konusunda küçük güncellemeler karşımıza çıkabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Mark Gurman
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...