Yazıyı videoya dönüştüren yapay zeka aracı geliştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, Independent Türkçe
- Güncelleme:
Yazıyı videoya dönüştüren yapay zeka aracı geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, Independent Türkçe

Metni görsele dönüştüren yapay zeka araçları son aylarda manşetlere çıkıyor ancak şimdi araştırmacılar biraz daha ileri giderek, metni videolara dönüştüren yapay zeka algoritmaları geliştirdiklerini ileri sürüyor.

Facebook'un ana şirketi Meta’nın makine öğrenimi mühendislerinden oluşan bir ekip, 'Make-A-Video' adlı yeni bir sistemi tanıttı. Adından da anlaşılacağı gibi, bu yapay zeka (AI) modeli, yazılı metinleri video içeriklere dönüştürüyor. Beş saniyeden kısa olan videolarda ayrıca ses de yok. 

Meta’nın ardından teknoloji devi Google da yazılı komutları üç boyutlu tasarımlara dönüştüren yapay zeka destekli aracını tanıttı. ‘DreamFusion’ isimli Google’ın yapay zekalı aracı ise aslında iki boyutlu veri kümelerini kullanarak üç boyutlu sahneler oluşturuyor.

Şirketin yapay zeka laboratuvarı Google Brain'de çalışmalarını sürdüren Ben Poole,

'daki paylaşımında, "Metinden üç boyutlu görsel üretmek için geliştirdiğimiz yeni yöntemimiz DreamFusion'ı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz! Önceden eğitilmiş bir metinden görüntüye çevirme modelini kullanadık. Üç boyutlu veriye gerek kalmadı!" şeklinde açıklama yaptı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...