Irak, sevilen uygulamanın engelini kaldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Irak, sevilen uygulamanın engelini kaldırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Irak Telekom Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada ülke çapında getirdikleri Telegram yasağını kaldıracaklarını duyurdu. Telekom Bakanlığı, anlık mesajlaşma platformunu belirli nedenler göstererek geçen hafta yasaklamıştı.

Irak Telekom Bakanlığı, geçen hafta milis grupların tarafından sıkça kullanıldığı ve kullanıcı verilerini sızdırdıklarını iddia ederek Telegram'a ülke çapında erişim engeli getirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre yasak, uygulamanın yasa dışı faaliyetlere zemin olmasını önlemek ve kullanıcıların mahremiyetini korumak için getirildi.

TELEGRAM VE IRAK HÜKÜMETİ ANLAŞMAYA VARDI

Telegram, yasak sonrasında kullanıcıların sakin kalmasını belirterek hükümetle görüşme halinde olduklarını ve sorunu çözeceklerini açıklayan bir bildiri yayınladı. Görüşmelerin olulu geçmesi üzerine Irak Telekom Bakanlığı, Telegram yasağını kaldıracaklarını dile getirdi.

İki tarafın görüşmeleri sonucunda yapılan anlaşmaya göre Telegram, uygulamdaki yasa dışı faaliyetleri önlemeyi ve kullanıcıların da gizliliklerini korumayı kabul etti. Firma ayrıca uygulamada yer alan Uçtan Uca Şifreleme gibi veri korumaya yönelik özellikleri de tekrardan listeledi.

Kısaca özetlemek gerekirse Irak, milis grupların uygulamayı kullanmasını önlemek ve ülkenin huzurunu korumak için Telegram yasağını getirdi. Yasağın ardından Irak hükümeti ve Telegram'ın anlaşmasıyla ise yasağı geri kaldıracağını duyurdu. Öte yandan da vatandaşlarının uygulama içinde gizlilik ve güvenliğini de sağlamlaştırdı.

Yasağın kalkmasından sonra Telegram tarafından ikinci bir resmi açıklama gelmedi. Görüşmeler doğrultusunda şirketin uygulama için ne gibi yenilikler yapacağı merakla bekleniyor.

(Kaynak: Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...