Yasaklı içeriği silmeyen WhatsApp'a para cezası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yasaklı içeriği silmeyen WhatsApp'a para cezası

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp, Rusya'da para cezasına çarptırıldı. Sebebi ise yasaklı içeriği mesajlaşma servisinden kaldırmamak.

Son zamanlarda mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesaj düzenleme ve kullanıcı adı gibi bir takım yeni özellikleri kullanıma sunmasıyla veya geliştirmeye başlamasıyla konuşuluyordu. Ancak şirket, Rusya'da yeni bir para cezasına çarptırılmasıyla gündeme geldi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir mahkemede görülen davada, WhatsApp üzerinden bir antidepresanın yasa dışı şekilde satıldığının tespit edildiği belirtildi. Mahkeme, yasaklı içerik bulunan bir konuşma odasını silmediği gerekçesiyle WhatsApp'a 3 milyon ruble (yaklaşık 37 bin dolar) para cezası verdi.

WHATSAPP'IN CEZASI İLK OLDU

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, mahkeme, Rusya'daki ilgili makamların talebine rağmen WhatsApp'ın söz konusu grubu silmemesi nedeniyle şirketin mevzuata uymadığı hükmüne vardı. 

Böylelikle WhatsApp'a Rusya'da ilk defa yasaklı içeriği silmediği gerekçesiyle para cezası verilirken, şirkete daha önce de farklı gerekçelerden ötürü para cezaları kesilmişti.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...