Yapay zeka yarışına Amazon da katıldı: Bedrock tanıtıldı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zeka yarışına Amazon da katıldı: Bedrock tanıtıldı!

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka modeli ChatGPT, tüm dünyada ön planda. Yapay zeka destekli sohbet robotu, birçok farklı alanda işlevselliğini sürdürüyor. Teknoloji devi firmalar da yapay zekanın çıkış yapmasından dolayı kendi araçlarını tanıttı. Yapay zeka alanındaki rekabet son günlerde yeniden artış gösterdi. Amazon da bu alana girerek kendi yapay zeka aracı Bedrock'u tanıttı.

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olarak gösterilen Amazon da yapay zeka yarışına girdi. Firma, birçok alanda kullanılabilecek yapay zeka aracı Bedrock'u tanıttı.

Bedrock, uygulama geliştiricilerin metin ya da görüntü oluşturmasına olanak tanıyacak. Yapay zeka, ChatGPT'de de olduğu gibi daha çok metin odaklı çalışacak. Daha çok işletme ve geliştiricilere odaklı hizmet verecek olan Bedrock;metin yazma, metin özetleme, sohbet etme, görsel sınıflandırma ve daha birçok özelliğe sahip olacak.

Amazon CEO'su Andy Jassy, yapay zeka ile ilgili yaptığı bir röportajda şu sözleri aktardı:

"Çoğu şirket, büyük bir dil modeli kullanmak istiyor. Fakat gerçekten iyi bir dil modeli oluşturmak için yıllarca emek vermek ve milyarlarca dolar yatırım yapmak gerekiyor. Bunu yapmak istemeyen şirketler için Bedrock'un özelleştirme özelliği tam da bu şekilde tasarlandı."

AMAZONUN'UN YAPAY ZEKA'SI BEDROCK, ÖZELLEŞTİRİLEBİLECEK

Amazon ek olarak kullanıcılara esneklik sağlamak için yapay zekanın verilerle özelleşebileceğini ve kolayca kullanılabileceğini belirtti. Bedrock'u tanıtan Amazon, resmi açıklamasında şu sözleri söyledi:

"Bedrock'un sunucusuz deneyimiyle hızla başlayabilir, FM'leri kendi verilerinizle özelleştirebilirsini ve aşina olduğunuz AWS araçlarını ve yeteneklerini kullanarak uygulamalarınıza kolayca entegre edebilirsiniz." 

Öte yandan OpenAI dışında ek olarak Google da Bard adlı yapay zeka uygulamasını tanıttı. Microsoft da Bing'e yapay zeka desteği ekledi. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...