Yapay zeka için 'insani teşvik' matematik problemlerini çözmeyi destekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ars Technica
- Güncelleme:
Yapay zeka için 'insani teşvik' matematik problemlerini çözmeyi destekliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ars Technica

Yapay zeka destekli sohbet robotları, birbirinden bağımsız birçok alanda başarılı olduğunu kanıtladı. Fakat yapay zeka teknolojileri, her konuda mükemmelliğe henüz ulaşamadı. Bugün yayınlanan bir haberde yapay zeka teknolojilerinin insani teşvik ile bir alanda başarı seviyesinin yükselebileceği belirtildi.

Yapay zeka destekli sohbet robotları; yazılım, tıp, dil bilgisi ve daha birçok konuda başarılı olduğunu kanıtladı. Fakat belirtmek gerekiyor ki yapay zeka destekli sohbet robotları, her alanda profesyonel değil. Bu nedenle de sorulan sorulara yanlış ya da eksik cevaplar verebiliyor.

Bugün Ars Technica tarafından yayınlanan habere göre yapay zeka şirketi DeepMind'in araştırmacıları, OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu ChatGPT'nin matematik yeteneklerini geliştirmek için yeni bir teknik keşfetti. Teknik, insanı teşvikle ChatGPT'nin daha doğru cevaplar vermesini sağlıyor.

CHATGPT, İNSANİ TEŞVİK İLE DAHA DOĞRU CEVAPLAR VERİYOR

Ars Techinca tarafından bugün yayınlanan habere göre DeepMind araştırmacıları, ChatGPT için bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre yapay zeka destekli sohbet robotu 'insani teşvik' ile matematik sorularına daha doğru cevaplar veriyor.

DeepMind araştırmacıları, ChatGPT'ye doğrudan bir matematik problemi sorulduğunda doğru cevap verme oranının düşük, 'önce derin bir nefes alalım, adım adım düşünelim' gibi insanı teşvik sunan ifadelerle desteklenip soru sorulduğunda ise doğruluk payı yüksek cevaplar verdiğini açıkladı. 

Kaynak tarafından belirtilene göre ChatGPT, verilerini web üzerinden aldığı ve web'teki soru- cevaplarda da 'adım adım düşünelim, önce derin bir nefes alalım' gibi ifadeler yer verildiği için sorulara doğruluk payı yüksek cevaplar veriyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ars Technica
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...