Yapay zeka eğitimi geliyor: İlkokuldan başlayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zeka eğitimi geliyor: İlkokuldan başlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zekada devrim yaptı. Teknoloji şirketlerinin de kendi yapay zeka araçlarının geliştirmesiyle bu alan hızla yükselişe geçti. Yapay zeka için şimdi de okullara giriş yapacak.

Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre Çin ve Güney Kore ilk ve ortaokul düzeyindeki okullar için zorunlu yapay zeka dersleri gelecek. Dersler; makine öğrenimi, bilgisayar ve doğal dil işleme gibi yapay zekayı ilgilendiren konuları kapsayacak.

ÇİN VE GÜNEY KORE, YAPAY ZEKA LİDERİ OLMAK İSTİYOR

İki ülkenin de yapay zeka alanındaki attıkları bu adımın nedeni her vatandaşı yapay zeka alanında bilgilendirmek. Ülkeler, 2030 yılına kadar yapay zeka alanında lider olmak istiyor.

Gizchina tarafından belirtilene göre Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenleri yapay zeka alanında bilgilendirmek için kitaplar hazırlıyor. Bakanlık bu kitapları yapay zeka alanındaki öğrenme isteğini karşılamak için 2025 yılına kadar sunacak.

İlkokul düzeyindeki birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, yaşlarının küçük olması nedeniyle yapay zeka eğitimine dahil olmayacak. Yani öğrenciler, yapay zeka alanındaki eğitimini üçüncü sınıftan itibaren almaya başlayacak.

Öte yandan yapay zeka araçları, eğitimin konusunda öğrenci takibi de yapacak. Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığı, dijital yapay zeka kitaplarının öğrencilerin kapsamlı öğrenme düzeylerini tam zamanlı olarak gözlemleyebileceğini ve bu sayede "hedefli öğretim" sağlayacaklarını açıkladı.

Ayrıca yapay zeka, öğrencilerin gelişme ve öğrenme durumlarını da kontrol edecek. Yetersiz oldukları durumlarda ise kurslar sağlayacak. Çin ve Güney Kore dışında diğer ülkelerin de yapay zeka alanında geri kalmaması adına benzer uygulamaları yapması muhtemel görünüyor.

(Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...