Yahoo, NSA müşteri bilgilerini istedi

Yahoo, NSA müşteri bilgilerini istedi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple ve Facebook'un ardından bir açıklama da Yahoo'dan geldi

Eski CIA ajanı Edward Snowden'ın ortaya çıkardığı NSA casusluk operasyonları, ABD kamuoyunun bir numaralı tartışma konusu olmaya devam ediyor. NSA'nın kullanıcı bilgilerini depolamak için sunucularına erişim sağladığı öne sürülen ABD'li teknoloji şirketleri, birbiri ardına 'kendilerinden bilgi talep edildiğini' belirtti. Facebook ve Apple'ın ardından 'kullanıcı bilgilerinin gizliliği' hakkında nbsp;açıklama yapan Yahoo!, 'ABD hükümetinin, kullanıcı bilgilerini elde etmek için kendilerinden kaç defa nbsp;talepte bulunduğunu' açıkladı.
Yahoo!, hükümete bağlı kurumların 1 Aralık 2012 ile 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında "12-13 bin defa kullanıcı bilgisi talep ettiğini' belirtti. Şirket, bilgilerin 'dolandırıcılık, cinayet, adam kaçırma ve diğer suç olaylarının soruşturulması için' istendiği öne sürüldü.
Guardian'ın haberine göre, Yahoo!, kurumsal olarak hazırlanacak ilk 'küresel kanun yaptırımı şeffaflık raporunun' yaz sonunda yayımlanacağını açıkladı. Raporun, yılda iki defa güncelleneceği belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...